Simona Halep este pe locul 2 în clasamentul WTA, însă figurează pe poziția a 5-a în ierarhia mondială, potrivit UTR (Universal Tennis Ranking). Lider mondial este Serena Williams, numărul 10 WTA.

Topul UTR a fost creat în 2008 și este inspirat de metodologia utilizată în golf, informează Forbes. UTR este promovat de cunoscuți antreprenori precum Larry Elisson, director executiv la Oracle, care totodată, este pe locul 10 în topul celor mai bogați oameni din lume. 

UTR are în vedere ultimele 30 de meciuri disputate de fiecare jucătoare în parte. Nu toate victoriile sunt notate cu același punctaj, ci în funcție de valoarea adversarului. Astfel, prestațiile Serenei Williams din ultimele 6 luni, de la US Open și Australian Open, respectiv victoria în fața Simonei Halep (fost lider mondial) au influențat enorm ascensiunea americancei. 

Potrivit noii tehnologii de ierarhizare a jucătoarelor de tenis, Karolina Pliskova și Elina Svitolina, două sportive care sunt sub Simona Halep în topul WTA, ocupă locurile 2, respectiv 3 potrivit UTR.

Simona Halep se pregătește de Indian Wells.