Fostul lider PNL, Ludovic Orban a spus că încă nu a decis ce nume va avea partidul pe care îl va înfiinţa. Acesta a ținut să menționeze că vor avea grup parlamentar, cel puţin la Camera Deputaţilor.

Totodată, Orban a spus, despre posibile colaborări pe scena politică, că în afară de USR nu există alte partide cu care ar vrea să se alieze.

„Nu stabilesc eu cum se numeşte partidul, o să adun oamenii atât din interiorul PNL cât şi din afara PNL, pentru că sunt foarte foarte mulţi oameni care mi-au transmis dorinţa de a adera la o construcţie pe centru-dreapta care nu sunt membri PNL”, a spus Ludovic Orban la Digi24.

Fostul lider PNL a arătat că va hotărî împreună cu ceilalţi membri ce nume va avea formaţiunea, dar în mod clar va avea „un element liberal, naţional, principii ale creştin-democraţiei şi conservatorismului”.

Cu ce partid va colabora Ludovic Orban?

Despre partidele cu care ar putea colabora noul partid, Ludovic Orban a spus că, la ora actuală, în afară de USR nu crede că există o altă formaţiune cu care poate colabora.

„Eventual PMP, dar este în afara Parlamentului şi am văzut că ciocăneşte la uşa echipei câştigătoare”, a spus el.

În privinţa AUR, Ludovic Orban a arătat că acest partid trebuie să se definească, pentru că deocamdată „a crescut pe nişte teme legate de pandemie care nu reflectă o cristalizare doctrinară şi mai ales o poziţionare, mai ales politică”.

„În afară de USR, îmi este greu să vorbesc despre un posibil partener”, a spus Orban.

Ludovic Orban a mai anunţat că noul său partid va avea grup parlamentar, în Camera Deputaţilor.

Orban, împotriva coaliției PSD-PNL-UDMR

Ludovic Orban a anunțat public că partidul politic pe care intenționează să-l formeze se va poziționa în opoziție față de coaliția PSD-PNL-UDMR. Din punctul său de vedere, această alianță politică „reprezintă un pericol pentru democrația din România.”

„Această coaliție, această întovărășire reprezintă un pericol pentru democrația din România, pentru că va avea tot: președinte, toate instituțiile ce țin de președinte, toți președinții de consilii județene, 95% din primarii din România. Va fi greu de lucrat cu acest monstru. Vor încerca să controleze toate televiziunile, toate instituțiile de stat, vom încerca să luptăm cu un monstru”, a spus politicianul.