Un sondaj realizat de BCS arată că dintre liderii politici internaționali, românii au cea mai mare încredere în cancelarul german, Angela Merkel, în care au încredere 39% dintre cei care au răspuns la întrebări, în timp 52% spun că nu au încredere. Cancelarul german este urmat de președintele american Donald Trump, în care au încredere 32% dintre români, în timp ce 64% își declară neîncrederea.

Dacă primele două locuri sunt oarecum logice, locul trei este cu adevărat surprinzător. Se pare că stilul cel puțin non-conformist al șefului Comisiei Europene, Jean Claude Junker, este pe placul românilor, care declară în proporție de de 28% ca au încredere în el. Sondajul mai relevă un fapt interesant la Junker: are cea mai mică rată de dezaprobare din partea românilor, doar 39% declarând că nu au încredere în el, în timp ce 34% declară că nu îl cunosc. 

În topul încrederii românilor a mai intrat președintele francez, Emmanuel Macron, Theresa May, Viktor Orban, dar și Recep Erdogan și Igor Dodon, președintele Republicii Moldova. 

Sursa: BCS