Veşti proaste pentru suporterii care-şi doreau să participe la meciurile Cupei Mondiale de Fotbal din 2022, însă nu vor să se vaccineze!

Doar suporteri vaccinaţi împotriva COVID-19 la meciurile FIFA World Cup Qatar 2022

Qatar, ţara ce organizează Cupa Mondială, a transmis clar că numai suporterii care s-au vaccinat împotriva COVID-19 vor putea sta în tribune la meciurile de anul viitor.

Premierul Şeic Khalid bin Khalifa bin Abdulaziz Al Thani a mai precizat că ţara sa poartă negocieri pentru a achiziţiona un milion de doze pentru a asigura imunizarea la scară largă a celor care sosesc în Qatar cu ocazia campionatului mondial din 2022, transmite agenţia Reuters.

Statul din Golful Persic va găzdui turneul final al CM 2022 în luna noiembrie şi FIFA se aşteaptă ca meciurile să se desfăşoare cu tribunele pline.

Majoritatea ţărilor îşi vor vaccina cetăţenii până în toamna anului viitor, dar Qatar va lua măsuri suplimentare pentru asigurarea unui eveniment de succes, a precizat premierul Qatarului pentru presa locală.

În prezent, rata de vaccinare din Qatar este de aproape 51%

„Negociem în prezent cu o companie care să ne furnizeze un milion de doze de vaccin pentru a imuniza şi vaccina pe cei ce vin în Qatar”, a declarat Şeicul Khalid bin Khalifa pentru agenţia naţională QNA, fără a preciza despre ce firmă este vorba.

Cetăţenii şi rezidenţii din Qatar au fost imunizaţi cu vaccinuri Pfizer şi Moderna, rata de vaccinare ajungând, în acest moment, la 50,8% din populaţie.

Cupa Arabiei 2021, găzduită de Doha în decembrie, va reflecta capacitatea Qatarului de a găzdui evenimente majore, a adăugat Şeicul Khalid bin Khalifa.

Pentru Cupa Mondială 2022, se mai lucrează la trei stadioane, inclusiv Lusail, care este finalizat în proporţie de 90% şi va găzdui finala competiţiei.

Sursă foto: Dreamstime