Într-o lume extrem de dinamică, cum este cea a jocurilor de noroc, schimbările se produc brusc și, câteodată, greu de anticipat chair și de specialiștii în domeniu. Este și cazul celei mai noi mutări a celor de la Superpont, cea mai mare comunitate de pariori din România, care adaugă în portofoliul său Pontul-Zilei, unul dintre cele mai apreciate pe zona de ponturi la pariuri de la noi din țară.

Mișcarea, oarecum surprinzătoare și neașteptată, face parte din strategia celor de la Superpont de a-și consolida poziția de lider într-o piață marcată de schimbări majore în ultima perioadă.

Marii jucători din piața pariurilor au ieșit la cumpărături

Contextul acestei fuziuni este unul mai larg. Anul 2017 a consemnat intrarea în România a doi jucători mari din afară, XL Media și danezii de la Better Collective, care au achiziționat două dintre cele mai importante site-uri de profil de la noi. Astfel, mutarea celei mai mari comunităti de pariori din România este vazută de specialiști ca una de consolidare a poziției de lider pe care Superpont o deținea deja. În plus vorbim și de extindere pe orizontală a business-ului, în condițiile în care zona de avancronici sportive, în care Pontul Zilei are o expertiză foarte bună, nu era suficient acoperită până la acest moment. 

Am discutat despre aceasta cu Tudor Popa, fondatorul și unul dintre oamenii care stau în spatele succesului Superpont, de aproape 5 ani.

"În mod cert, intrarea în România a doi dintre cei mai importanți jucători pe segmentul de afiliere din Europa este un fapt îmbucurător. Demonstrează încredere în acest domeniu și situează România pe harta piețelor cu un mare potențial din această zonă. În acest context, era firesc să avem o reacție și cred că ne-am mișcat repede și în direcția bună. Dacă pe zona de Ponturi Premium eram deja lideri de necontestat, am simțit nevoia să completăm portofoliul Superpont cu un site puternic pe segmentul de avancronici sportive. Așa încăt integrarea Pontul Zilei a fost o mutare, ca să zic așa, mai mult decât naturală. Am învatat un lucru important din perioada în care eram jucator activ pe Bursă, în urmă cu câțiva ani: când ceilalți vând, este indicat să ieși la cumpărături. Ceea ce am și făcut, iar viitorul ne va arata, sunt convins, că am avut dreptate"

Ce urmează acum pentru Superpont

"Multă lume ne întreabă în perioada asta daca dorim la rândul nostru să vindem, urmând exemplul recent al principalilor noștri competitori. Considerăm că încă nu este momentul oportun pentru noi, iar preluarea site-ului Pontul Zilei este un argument în acest sens. Urmează o perioadă în care se va definitiva procesul de integrare a celor doua entități. În al doilea rând, așa cum spuneam anterior, credem că România are un potențial încă foarte bun de creștere pe zona de afiliere, este departe înca de maturitate, așa că un exit acum nu cred că ar fi oportun pentru noi. Evident, discuții au fost și suntem deschiși în continuare, dar, repet, credem că nu este încă momentul potrivit."

Ce inseamnă astăzi Superpont – lider al comunităților de pariori din România

Lansat în anul 2013, Superpont s-a impus rapid în topul preferințelor pariorilor din România. Anul 2015 a însemnat un pas important în dezvoltarea Superpont prin înființarea Grupului Premium – singurul grup de pariuri premium de la noi din țară. La acest moment, Comunitatea Superpont adună peste 150.000 de followeri pe Facebook zilnic, fiind lider detașat pe acest segment.

Superpont deține acum 5 site-uri puternice în portofoliu – Superpont.com, Pontul-Zilei.com, Undepariem.com (ghidul complet al caselor de pariuri online licențiate de la noi din țară), Undepariem.com/casino (dedicat exclusiv zonei de cazino online) și Superponturi.com, acoperind toata aria de interes a iubitorilor de jocuri de noroc din România.