Flavia Pennetta este convinsă că Simona Halep este nevinovată

De când Simona Halep a fost suspendată provizoriu din cauza acuzațiilor de dopaj, nume mari din lumea sportului, precum președintele WTA, Steve Simon, comentatorul de tenis Mats Wilander, John Millman, Kim Clijsters, Agnieszka Radwanska, Francesca Schiavone și Flavia Pennetta, jucătoarea de tenis care a învins-o în semifinala US Open 2015, i-au luat apărarea.

De exemplu, Flavia Pennetta este convinsă că Simona Halep este nevinovată, gândindu-se că s-a produs o greșeală atunci când a fost detectată pozitiv cu Roxadustat.

„Am fost chiar surprinsă. I-am trimis un mesaj pentru că e o persoană drăguță. Din punctul meu de vedere, este o greșeală. S-a întâmplat ceva greșit, n-a fost sfătuită, chiar nu știu, dar pentru mine este de-a dreptul ciudat, o cunosc și nu cred că ar fi trișat cu ceva, e o luptătoare. Chestionată dacă vede anumite probleme sistemice în tenis cu dopajul, fosta jucătoare italiană de tenis a răspuns clar.

Nu cred că sunt, există doctori, totul este mult mai profesional decât înainte. Sunt mai mulți doctori, chiar și fizioterapeuți, cu anumite îndrumări. Cu dopingul este strict, știu totul despre tine, unde ești, unde nu. Nu este ușor să păcălești un test antidoping. Eu nu cred că există doping în tenis”, a declarat, luni, Flavia Pennetta în cadrul unui interviu acordat pentru ProSport.

Flavia Pennetta (Sursă: Dreamstime)

Ce crede Francesca Schiavone despre scandalul de dopaj al Simonei Halep?

Cu câteva zile în urmă, Francesca Schiavone a vorbit și ea despre scandalul de dopaj în care este implicată Simona Halep. Fosta jucătoarea de tenis din Italia a spus că Simona Halep este la un nivel performant, nefiind nevoită să se dopeze pentru a avea rezultate excepționale.

„Da, s-a întâmplat, nu știu exact, nu am urmărit, doar am văzut rezultatele și ceea ce au scris ziarele. E trist. E ceva… Dacă e o greșeală, dacă e adevărat, nu știu în ce direcție să merg, dar cu siguranță când ești o jucătoare de top ca ea nu cred că ai nevoie doping ca să fii cea mai bună. Cred că nu avea nevoie de doping ca să câștige și va reveni cu siguranță, sunt sigură, pentru că muncește din greu și rezultatele vor veni de asemenea.

Bineînțeles, e o perioadă dificilă, e terbil. Cred, nu am fost niciodată în această poziție, dar îi doresc tot binele, pentru că o cunosc și e o persoană foarte drăguță și o atletă incredibilă. Sper ca așa ceva să nu se întâmple nimănui, pentru că sportul trebuie să fie curat. Oricine poate câștiga fără suportul a ceva diferit (n.r. referitor la doping)”, a spus ea, potrivit sursei citate anterior.

Francesca Schiavone (Sursă: Dreamstime)