Îndrumarea lanțului de farmacii vine după ce unele cercetări efectuate de Well Pharmacy au descoperit că unul din patru bărbați și una din trei femei au spus că sistemul lor imunitar a fost slăbit de coronavirus.

Răceala și gripa pot evolua cu ușurință în boli mai grave

În timp ce cazurile de Covid-19 sunt în creștere, iar gripa pare să revină în forță în Marea Britanie, inclusiv o „super-răceală” care afectează tot mai multe persoane, lanțul de farmacii îndeamnă oamenii să rămână vigilenți și „conștienți de simptome” în această iarnă. Și asta pentru că răceala și gripa pot evolua cu ușurință în boli mai grave, cum ar fi pneumonia, informează Hulldailymail.

Vânzările de medicamente pentru tuse și răceală au crescut cu 100% în ultima perioadă, deoarece oamenii preferă să se trateze acasă, cu medicamente mai puternice, disponibile în farmacii.

Oamenii trebuie neapărat să recunoască semnele și să ia măsuri preventive

Wendy Lee, farmacist la acest lanț, a declarat: „Cu toate informațiile despre o „super-răceală” care a cuprins națiunea și o creștere îngrijorătoare a cazurilor de Covid-19, nu a fost niciodată mai important ca oamenii să recunoască semnele, să le urmărească și să ia măsuri preventive pentru se menține sănătoși pe ei și pe cei dragi”.

Sistemul nostru imunitar a fost compromis în timpul lockdown-ului

Ea amintește că în timpul iernii petrecem mult mai multe ore în interior, ceea ce permite virusurilor precum gripa, pneumonia și Covid-19 să se răspândească mai ușor din pricina ventilației scăzute. ”Niciodată nu e prea târziu să ne gândim la imunitate, mai ales în aceste luni reci de iarnă. Este clar că sistemul nostru imunitar a fost compromis în timpul lockdown-ului”, susține farmacistul.

De aceea, oamenii sunt sfătuiți cu privire la măsurile simple pe care le pot lua pentru a-și îmbunătăți imunitatea, printre care cele mai importante sunt:

– Un somn de odihnitor și suficient. ​​A merge la culcare la aceeași oră și a te trezi cam la aceeași oră în fiecare dimineață poate crește imunitatea

– Mănâncați cât mai multe legume și fructe. O alimentație variată și echilibrată în această perioadă, cu o gamă largă de fructe și legume, ne poate ajuta să ne susținem corpul într-o formă bună, mai ales în lunile de iarnă, când soarele este tot mai zgârcit la vedere.

– Hidratați-vă cît mai mult. Chiar dacă ne-am obișnuit să bem mai multă apă în timpul sezonului cald, nu înseamnă că iarna trebuie să renunțăm la acest obicei. Deși temperaturile scad cu mult, oamenii trebuie să se asigure că își mențin aportul de lichide. Ceaiurile din plante și fructe sunt perfecte pentru zilele reci.

– Încercați să prindeți, când puteți, câteva raze de soare. Da, în lunile care urmează, zilele pot fi mai scurte, dar lumina zilei, atâta câtă este, poate face diferența pentru sănătatea noastră fizică și mentală.