Dezvăluiri incredibile ale unui parlamentar USR. Claudiu Năsui a făcut publice mai multe venituri ale unor angajați din Parlamentul României. Aceștia primesc super mulți bani pe lânga salariu. E un adevărat dezmăț.

Super mulți bani pe lângă salariu

Claudiu Năsui de la USR deplânge situația românilor care lucrează în privat, pe salariul minim pe economie, dar demască ceea ce se întâmplă în sectorul bugetar. Mai exact, în Parlament. Aici e un adevărat rai al salariilor, dar mai ales al sporurilor.

Sunt persoane care încasează și 3000 de lei pe lună drept indemnizație, pe lângă salariu. „În timp ce 1 din 3 români din sectorul privat lucrează pe salariul minim, unii bugetari de lux au sporuri de peste 3.000 de lei lunar.

Se știe deja că cine împarte, parte-și face, dar nicăieri nu este acest lucru mai evident ca în parlament.

Dacă în alte țări parlamentarii au votat pentru plafonarea sau chiar diminuarea indemnizațiilor și a beneficiilor pe care ei și funcționarii de stat le primesc, în România statul nu știe cum să mai inventeze noi sporuri sau noi diurne plătite, evident, din bugetul statului, adică de contribuabilii români.

Un alt lucru care devine din ce în ce mai evident este cât de ridicole sunt aceste beneficii și sporuri. De exemplu, unii angajați ai senatului primesc spor de suprasolicitare nervoasă și de uzura organismului deoarece lucrează în Casa Poporului. Ca să ne dăm seama efectiv cât de periculoasa este clădirea, aceeași clădire este deschisă vizitelor și este promovată ca obiectiv turistic.

Un alt lucru ridicol este că statul nu evaluează egal această „uzură”. Astfel că un muncitor necalificat primește un pic sub 300 de lei, în timp ce un secretar general din același departament primește de peste 10 ori mai mult, mai exact 3.030 de lei.

Motivul este vechi de când lumea și l-au aplicat toți cei care s-au perindat pe la putere până acum: fidelizarea aparatului de partid și a pilelor și cunoștințelor intrate pe funcții călduțe la stat.

E foarte ușor să dai bani din pix, când nu sunt banii tăi. Când ii auzim ca dau miliarde într-o parte sau alta, alea sunt întotdeauna banii noștri. Politicienii sunt generoși cu banii altora. Cei care suportă povara fiscală a acestor măsuri sunt contribuabilii.

Principiul după care se dau aceste sporuri este proximitatea de centrii de putere ai statului. Cu cât o clasă de oameni este mai aproape de politicieni, cu atât primește mai multe beneficii. Toți cei care lucrează în Casa Poporului au, evident, și pensie speciala. Din ce bani? Vă las pe dumneavoastră să ghiciți”, a scris Năsui pe o rețea de socializare.