Directorul Companiei Roşia Montană Gold Corporation (RMGC), Dragoş Tănase, a declarat, cu ocazia vizitei la Roşia Montană a miniştrilor Culturii şi Mediului, că proiectul de exploatare a zăcămintelor auro-argentifere de aici este sigur din punct de vedere al normelor de mediu.

„Pe problematica de mediu, noi suntem gata să demonstrăm că acest proiect este sigur şi că are multe aspecte care aduc un impact pozitiv asupra mediului. Tot proiectul nostru este gândit la un standard foarte înalt şi folosim cele mai bune practici în domeniu. Abia aşteptăm să demonstrăm acest lucru”, a spus directorul RMGC.

El a menţionat că în situaţia în care va trebui depus un nou studiu de impact pentru mediu, atunci cel existent va fi îmbunătăţit cu date actualizate care vor demonstra că proiectul companiei este sigur şi nu va pune probleme de poluare.

„Noi suntem gata cu acele date şi le putem depune oricând la Ministerul Mediului”, a adăugat directorul RMGC.

După ce compania ar obţine avizul de mediu, lucrările în cadrul exploatării miniere ar putea începe într-un an de zile.

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, împreună cu ministrul Culturii, Kelemen Hunor, se află, joi, la Roşia Montană, pentru a se edifica asupra proiectului de investiţii pe care compania RMGC doreşte să-l dezvolte în zonă.

SURSA: Agerpres

DETALII:
Citeşte şi Ungaria spune „Nu” proiectului Roşia Montană
Citeşte şi Baltazar: „Refugiul principal va fi aurul, e o nebunie să stai pe munţi de aur”
Citeşte şi „România ar trebui să fie interesată de proiectul Roşia Montană”