Întrebat dacă Guvernul ia în calcul să sesizeze Curtea Constituţională în acest caz, Dan Suciu a spus că nu s-a discutat acest subiect.

'Am văzut că a trecut de votul Camerei darea în plată. S-a ţinut cont de anumite aspecte pe care şi Guvernul le solicita pentru instaurarea şi clarificarea caracterului social al acestui proiect de lege. Acesta a fost obiectivul principal al Guvernului, vorbim de programul 'Prima Casă', care trebuie să fie eliminat, şi instaurarea unui plafon. Mai avem şi alte condiţii. Din păcate, nu are un caracter social atât de pronunţat cât ar fi dorit Guvernul şi rămân anumite rezerve legate de retroactivitate, rezerve pe care le exprimase şi CSM, şi Ministerul Justiţiei. E un proiect care a trecut de Cameră, nu avem o altă poziţie în acest moment legat de legea respectivă', a explicat Dan Suciu.

Miercuri, plenul Camerei Deputaţilor a adoptat modificările la proiectul Legii dării în plată, în urma cererii de reexaminare a preşedintelui Klaus Iohannis, cu 207 voturi 'pentru', unul 'împotrivă' şi o abţinere.

Cele mai importante modificări vizează eliminarea din proiectul de lege a programului 'Prima Casă' şi ridicarea plafonului celor cu credite de nevoi personale cu ipotecă la 250.000 de euro. O altă modificare prevede că legea se aplică şi în cazul persoanelor care au fost executate silit. AGERPRES