Omul de afaceri al anului

Octavian Radu, fondatorul RTC Holding a fost nominalizat la sectiunea Omul de afaceri al anului pentru volumul mare de achizitii pe care le-a facut in acest an. In septembrie a iesit puternic in prim plan, odata cu preluarea Best Computers si Best Distribution. Afacerea s-a ridicat la circa 6 milioane de euro, incluzand si un schimb de actiuni. Celalat nominalizat, Gabriel Mardarasevici, a intrat in business prin cumpararea, contra sumei de 700 de dolari, a unui sfert din actiunile firmei la care lucra IT Radix. Dupa ce si-a marit participatia la 75% din actiuni a vandut pachetul detinut, contra sumei de sapte milioane de euro firmei americane Ness Technologies. Florin Andronescu a fost nominalizat pentru cea mai mare tranzactie din cariera sa – vanzarea pachetului de 20% din actiunile Credisson. Din valoarea totala a tranzactiei, de circa 50 de milioane de euro, cota sa este de zece milioane.

Speranta Anului

Printre nominalizati este Iulian Dascalu, cel care a realizat cel mai mare randament al unei investitii in acest an. 500% este cresterea pe care a obtinut-o in urma finalizarii complexului Iuilus Mall. Marius Alexa a intrat in afaceri prin crearea site-ului www.finantare.ro din dorinta de a crea un instrument util celor care doresc sa isi dezvolte afacerile. Initiativa lui s-a bucurat de mult interes din partea companiilor.

Banca Anului

BRD-Groupe Societe Generale a primit nominalizarea pentru cota mare de piata pe care a realizat-o in acest an, iar Banca Transilvania pentru trendul spectaculos de crestere pe care se afla. HVB urca pe pozitia patru in topul bancilor dupa fuziunea cu Banca tiriac si apoi pe locul trei dupa viitoarea posibila fuziune cu Unicredit.