Departamentul american al Muncii a informat vineri că luna trecută au fost create 211.000 de noi locuri de muncă, peste estimările analiştilor care se aşteptau la 200.000 de noi locuri de muncă. În plus, Departamentul american al Muncii a revizuit şi cifrele privind locurile de muncă create în lunile septembrie şi octombrie, care potrivit noilor date au fost cu 35.000 mai mari decât s-a raportat iniţial. 

Cu toate acestea, rata şomajului a rămas nemodificată la 5%, cel mai scăzut nivel de după luna februarie 2008, înaintea crizei financiare. Datele statistice referitoare la numărul de noi locuri de muncă create şi cele referitoare la rata şomajului sunt calculate pe baza a doua anchete diferite, una derulată în rândul companiilor şi alta în rândul gospodăriilor, ceea ce explică existenţa unor diferenţe între ele. 

Raportul Departamentului american al Muncii vine la o zi după ce preşedintele Rezervei Federale, Janet Yellen a apreciat că economia americană îndeplineşte criteriile pentru ca Banca centrală a SUA să adopte prima majorare a costului creditului de după luna iunie 2006. Comitetul de politică monetară de la Rezerva Federală americană se reuneşte în perioada 15-16 decembrie.

AGERPRES