Şeful Comandamentului de Apărare Aerospaţială al SUA (NORAD) a declarat duminică, 12 februarie, că nu poate exclude posibilitatea să fi fost vorba de extratereștri sau orice altă explicație, informează agenția Reuters.

SUA nu exclud posibilitatea ca obiectele să fie extraterestre

„Comunitatea de informaţii şi de contrainformaţii să stabilească asta. Eu nu am exclus nimic”, a răspuns acesta în cadrul unui briefing la Pentagon, întrebat dacă exclcude posibilitatea ca cele trei obiecte zburătoare doborâte de către aeronavele de luptă ale SUA.

„În acest moment continuăm să analizăm orice ameninţare sau potenţială ameninţare, necunoscută, care se apropie de America de Nord, în încercarea de a o identifica”, a adăugat Glen VanHerck.

Pe de altă parte, un alt oficial militar a declarat, sub protecția anonimatului, că armata nu are dovezi care să arate faptul că obiectele respective ar fi de origine extraterestră.

Generalul VanHerck a mai precizat că armata SUA nu a reuşit încă să stabilească în ce mod erau menţinute în aer ultimele trei obiecte şi nici provenienţa lor.

„Le numim obiecte şi nu baloane dintr-un motiv”, a punctat responsabilul militar american.

Obiectul a fost doborât duminică, în zona lacului Huron

Armata americană a doborât un nou „obiect” deasupra lacului Huron, în nordul Statelor Unite, au anunţat duminică doi congresmeni. Acesta este cel mai recent obiect zburător misterios care au pus autorităţile din SUA şi Canada în alertă maximă.

Obiectul, al patrulea în puţin peste o săptămână, „a fost doborât de piloţii US Air Force şi de Garda Naţională”, a scris pe Twitter reprezentanta democrată a statului Michigan Elissa Slotkin.

În paralel, colegul ei Jack Bergman a vorbit despre „un obiect (…) scos din funcţiune” deasupra lacului Huron.

Noul „obiect” zburător detectat în apropierea lacului Huron, în nordul SUA, a fost doborât la ordinul preşedintelui Joe Biden şi nu a reprezentat nicio „ameninţare militară” pentru teritoriul american, a afirmat duminică un înalt oficial al administraţiei de la Washington, scrie AFP.

„Ca măsură de precauţie şi la recomandarea comandamentului militar, preşedintele SUA, Biden a ordonat ca obiectul neidentificat să fie doborât”, a spus acest responsabil.

„Am evaluat că nu reprezenta nicio ameninţare militară pentru nimic la sol”, a adăugat el.