Sora lui Jared Kushner, Nicole Kushner Meyer, s-a aflat sâmbătă la Beijing pentru a solicita investiţii de 150 milioane de dolari pentru un nou proiect imobiliar de apartamente de lux în New Jersey. 

Jared Kushner, soţul Ivankăi Trump, fiica cea mare a lui Donald Trump, şi consilier de rang înalt al socrului său, a demisionat de la conducerea Kushner Companies în ianuarie. 

Conform presei americane, Kushner Companies încearcă să atragă cetăţeni chinezi cu resurse financiare printr-un program american controversat de vize pentru investitori denumit EB-5. 

Acesta permite obţinerea unui permis de rezident permanent – 'green card' – în schimbul unor investiţii de minimum 500.000 de dolari într-o firmă din SUA, care trebuie să creeze cel puţin zece locuri de muncă în ţară. 

Potrivit New York Times, compania imobiliară 'îşi scoate în evidenţă relaţiile cu dl Kushner pentru a-i atrage pe investitori', peste 100 dintre aceştia fiind prezenţi la hotelul Ritz-Carlton din Beijing, unde dna Meyer le-a explicat că proiectul 'înseamnă mult pentru mine şi pentru toată familia mea', menţionând fostul post deţinut de fratele său la preşedinţia Kushner Companies. 

Aceasta urmează să-şi promoveze proiectul imobiliar duminică la Shanghai, iar săptămâna viitoare la Shenzhen şi Canton, conform site-ului organizatorului, agenţia chineză de emigrare QWOS. 

Programul EB-5, creat în 1990 în scopul stimulării creşterii economiei, este criticat de vocile care acuză 'vânzarea' de 'green card-uri' pe această cale. 

În 2014 aproape 90% din beneficiarii permiselor de rezidenţi acordate prin acest program au fost cetăţeni chinezi. AGERPRES