Stratul de zăpadă, care în unele zone a ajuns la 60 de centimetri, și rafalele puternice de vânt au dus la anularea, pentru a doua zi consecutiv, a mii de zboruri, peste 3.000, și la întârzierea a 7.000 de curse, la limitarea transporturilor rutiere și la închiderea școlilor și a clădirilor guvernamentale în 22 de state. Din cauza furtunii de zăpadă, s-au înregistrat numeroase accidente rutiere, multe persoane au fost spitalizate din cauza hipotermiei și mii de americani au rămas fără curent electric în căminele lor și la locurile de muncă.

Totodată, ca urmare a temperaturilor glaciale, țevile s-au spart, ceea ce a provocat inundații și evacuări de magazine, teatre și spitale în unele zone din Boston.

După ce căderile de zăpadă se vor opri, cel mai mare pericol în următoarele zile îl va constitui frigul polar, în așa măsură încât autoritățile insistă în toate mesajele lor ca populația să se protejeze în condițiile în care temperaturile ar putea atinge minimum istoric de minus 20 de grade Celsius.

Potrivit EFE, cea mai mare furtună de zăpadă din 2014 afectează o treime din țară, altfel spus peste 100 de milioane de persoane, starea de urgență fiind în continuare menținută în New York și New Jersey, dar Hercule provoacă mari probleme și în Massachusetts, Illinois și Pennsylvania.
Capitala federală, Washington, este acoperită de un strat subțire de zăpadă, dar nu a fost atât de afectată ca alte regiuni din nord-est, motiv pentru care guvernul federal și autoritățile din D.C. nu au închiderea instituțiilor, însă le-au permis angajaților să lucreze de acasă.

<iframe width="640" height="360" src="//www.youtube.com/embed/bi8R8zAEStw" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Sursa: Agerpres