Fondul de garantare a depozitelor bancare din SUA (FDIC) a anunţat că industria bancară din Statele Unite a înregistrat un profit de 37,2 miliarde de dolari în primele trei luni ale anului, faţă de 40,3 miliarde de dolari înregistrat în primul trimestru din 2013.

Ratele mai ridicate ale dobânzilor au descurajat consumatorii să refinanţeze ipotecile. Veniturile din vânzarea creditelor ipotecare şi valori mobiliare au scăzut în perioada ianuarie-martie 2014 cu 53,6%, sau patru miliarde de dolari.

'De la majorarea ratelor dobânzilor pe termen lung, în a doua jumătate a lui 2013, veniturile din ipoteci în ultimele trei trimestre au fost aproape la jumătate din nivelul înregistrat în precedentele şase trimestre', a declarat preşedintele FDIC, Martin Gruenberg.

Veniturile industriei bancare au scăzut cu 4%, la 163,7 miliarde de dolari în primele trei luni ale anului, comparativ cu primul trimestru din 2013, iar veniturile din tranzacţionare au înregistrat un declin de 18,3%.

Băncile din SUA au pus deoparte 7,6 miliarde de dolari în primul trimestru din 2014 pentru creditele neperformante, o scădere de 3,3 miliarde de dolari faţă de perioada similară din 2013.

Pe lângă funcţia de asigurarea depozitelor bancare, FDIC are şi rolul de a controla şi reglementa aproape 7.000 de instituţii bancare din SUA.

SURSA: Agerpres