CCI, o agenţie independentă ce acordă consultanţă Guvernului în domeniul comercial, a reamintit că Departamentul de Comerţ a stabilit deja că profilele de oţel laminat provenite din Germania, Austria, Belgia, Coreea de Sud, Franţa, Italia, Japonia şi Taiwan sunt vândute în SUA sub preţul corect al pieţei, ceea ce produce concurenţă neloială (dumping). În plus, în ceea ce priveşte oţelul sud-coreean, acesta este subvenţionat. 

Această concluzie va permite Guvernului american să impună pentru aceşti producători taxe şi tarife compensatorii ce merg de la 3,62 % la 148 %, conform cifrelor avansate de secretarul pentru Comerţ, Wilbur Ross, la finele lunii trecute. 

CCI a decis, de asemenea, că pentru importurile de astfel de produse provenite din Austria, Belgia şi Italia, care au ajuns în SUA înainte de noiembrie 2016 şi s-au vândut sub "valoarea lor rezonabilă", nu vor fi impuse taxe compensatorii retroactive. Aceasta a fost data când Departamentul de Comerţ din SUA a anunţat opinia sa preliminară în acest caz. 

Investigaţia privind practici comerciale neloiale a fost deschisă la solicitarea multinaţionalei ArcelorMittal SUA, cu sediul în Chicago (Illinois), Nucor Corporation, din Charlotte (Carolina de Nord) şi SSAB Enterprises, din Lisle (Illinois). 

În 2015, importurile de oţel laminat provenite din Germania, Austria, Belgia, China, Franţa, Italia, Japonia şi Taiwan s-au ridicat la 594,6 milioane dolari, iar cele din Brazilia, Africa de Sud, şi Turcia au totalizat 52,4 milioane dolari, conform cifrelor Departamentului de Comerţ. AGERPRES