Cutremur în lumea fotbalului. După incidentul de pe teren în care a suferit un infarctChristian Eriksen, fotbalistul danez, își marchează finalul carierei.

Amintim faptul că, pentru Christian Eriksen, în vârstă de doar 29 de ani, Euro 2020 a durat 43 de minute. Pentru naţionala Danemarcei, competiţia continuă, ea urmând să joace, miercuri (ora 22.00, Pro TV), pe „Wembley“, o semifinală de vis cu Anglia.

Tot mai multe voci susțin că fotbalistul danez nu va mai reveni pe teren, în fotbalul de performanță, iar o ultimă reacție în acest sens a venit chiar din partea fostului internaţional român Costel Gâlcă.

Mai exact, acesta a declarat că Eriksen nu va mai putea juca fotbal, dând exemplul unui fotbalist pe care l-a avut la Vejle Boldklub (Danemarca), unde a antrenat până de curând.

”Nu o să poată să mai joace fotbal”

„În opinia mea, cred că nu o să poată să mai joace fotbal, pentru că am avut un jucător şi noi, l-am luat din Spania şi a avut aceeaşi problemă. După aceea, n-a mai putut să mai joace fotbal, pentru că e foarte, foarte periculos”, a declarat fostul internațional.

El a vorbit și despre defibrilatorul cardiovascular, care îi spune personaei când să se oprească, iar Vejle Boldklub  se oprea mai tot timpul din cauza pulsațiilor.

*Aparatul (n.r. – defibrilatorul cardiovascular) de fiecare dată îţi spune, că am experienţă cu jucătorul meu, îţi spune când pulsaţiile se duc prea în sus şi te opreşti. El tot timpul se oprea şi îi spuneam <>. Avea un ceas la mână şi îl anunţa. Normal că trebuia să umbli cu grijă, mai cu tact să-i vorbim, dar, până la urmă, s-a întâmplat şi la noi la un meci.

A căzut şi de atunci nici n-a mai intrat în lotul echipei şi nici nu s-a mai antrenat cu lotul echipei, pentru că riscul era prea mare. Normal că ne-am speriat toţi, dar noi ştiam că are o problemă”, a mai spus Costel Gâlcă.