Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri din România (CNADNR) va plăti firmei IPTANA 3,8 milioane de lei, fără TVA, pentru a realiza un studiu de fezabilitate şi listele de cantităţi de materiale necesare construcţiei sectorului de autostradă Ditrău (Harghita)-Târgu Neamţ.

CNADNR a primit în total 18 oferte, estimarea iniţială a valorii contractului fiind de 7,37 milioane de lei, fără TVA. Criteriul de atribuire a ţinut cont în proporţie de 60% de propunerea financiară şi de 40% de cea tehnică.

Contractul este finanţat de la bugetul de stat şi are o durată de un an.

Tronsonul Ditrău-Târgu Neamţ, alături de sectoarele Târgu Mureş-Ditrău şi Târgu Neamţ-Ungheni, va face parte din viitoarea autostradă Târgu Mureş-Iaşi.

IPTANA (Institutul de Proiectări Transporturi Auto, Navale şi Aeriene) a fost sau este implicată, printre altele, în calitate de proiectant sau consultant, la proiecte de infrastructură pentru porturile Constanţa şi Mangalia, Aeroportul Henri Coandă, Aeroportul Internaţional Sibiu, Aeroportul Bacău, tronsonul Comarnic-Braşov al autostrăzii Bucureşti-Braşov sau diverse lucrări hidrotehnice şi de transport rutier.

SURSA: Mediafax