Ce vrei când cauți un job? Fericire sau salariu?

Circa un sfert dintre angajaţii din sectorul IT (27%) susţin că au o relaţie sănătoasă cu munca. Totodată, 83% afirmă că sunt dispuşi să câştige mai puţin cu condiţia să fie mai fericiţi la job. Asta relevă rezultatele studiului „Work Relationship Index„, realizat de HP.

Pe acest fond, angajaţii raportează o productivitate mai mică (34%). Ei vorbesc și despre lipsă de implicare la job (39%). Dar şi despre un sentiment accentuat de înstrăinare (38%).

Chiar şi dacă au un sentiment neutru faţă de relaţia cu munca, peste 71% iau în considerare posibilitatea de a pleca din companie. Dar procentul creşte la 91% atunci când nu sunt deloc mulţumiţi.

Din punct de vedere mental, mai mult de jumătate (55%) declară că au probleme cu încrederea în sine. În privinţa vieţii personale, 45% au menţionat că relaţiile cu prietenii şi familia au de suferit. Asta, în timp ce 59% se simt prea epuizaţi pentru a-şi urma pasiunile.

Peste jumătate au probleme cu alimentația

Potrivit studiului , 62% dintre angajaţi declară că au probleme în a avea o alimentaţie sănătoasă. Ei au menționat și lipsa de timp pentru exerciţii fizice sau a dormi suficient.

Şase din zece salariaţi (60%) spun că aşteptările angajaţilor în ceea ce priveşte munca s-au schimbat semnificativ. Asta, în special în ultimii doi-trei ani. În acelaşi timp, 57% dintre cei chestionaţi au precizat că  aşteptările lor privind modul în care sunt trataţi la job au crescut.

Cercetarea HP a examinat peste 50 de factori care contribuie la o relaţie sănătoasă cu munca. Și a identificat şase factori principali pe care liderii trebuie să-i ia în considerare şi pe care Indexul îi va urmări de-a lungul timpului.

Conform Indexului, 83% dintre salariaţi sunt dispuşi să câştige mai puţini bani de la un angajator care apreciază factori precum o cultură puternică a locului de muncă (angajaţii ar accepta o reducere de 11% a salariului) şi flexibilitate (angajaţii ar renunţa la 13% din salariul lor pentru a lucra într-o companie care să le permită să lucreze de unde şi când doresc).

Sondajul HP, comandat online şi gestionat de Edelman Data & Intelligence (DxI), a fost realizat în perioada 9 iunie – 10 iulie 2023, în 12 ţări: SUA, Franţa, India, Marea Britanie, Germania, Spania, Australia, Japonia, Mexic, Brazilia, Canada şi Indonezia.

Cercetarea a cuprins un eşantion format din 15.624 de persoane, dintre care 12.012 de angajaţi cu muncă de birou (aproximativ 1.000 în fiecare ţară), 2.408 factori de decizie în domeniul IT (circa 200 în fiecare ţară) şi 1.204 lideri de business (aproape 100 în fiecare ţară).

Unul dintre lideri globali în domeniul tehnologiei, HP oferă o gamă largă de dispozitive, servicii şi abonamente inovatoare şi sustenabile pentru sisteme de calcul, imprimante, soluţii de imprimare 3D, muncă hibridă şi gaming.