Joburi bine plătite dar fără căutare

Există unele joburi care aduc bani frumoși, însă, din păcate, nimeni nu se bate pentru ele. Portalul kununu.com a analizat ofertele exacte ale celor 6 locuri de muncă refuzate. Ofertele sunt analizate pe baza evaluărilor utilizatorilor.

Unul dintre joburi care asigură un viitor este în biserică. Un duhovnic, în Germania, câștigă în jur de 84.000 de euro pe an. La începutul carierei, potrivit „Kununu”, poți câștiga 33.600 de euro.

Apropo, profesia este susținută și de securitate, pentru că atât biserica catolică, cât și cea protestantă suferă de o lipsă imensă de cler. Există însă o problemă care ar putea justifica acest lucru. În Germania, un viitor pastor trebuie să finalizeze 8 ani de studiu.

Nici pentru joburi în televiziuni nu prea se înghesuie lumea, acum, când deja suntem în epoca „streamingului”. Ca planificator de programe TV în Germania, se câștigă bine. Salariul mediu este de aproximativ 79.100 euro brut pe an. Planificatorii de televiziune sunt responsabili pentru aranjarea programelor de televiziune.

Slujba de măcelar este foarte atractivă din punct de vedere material. Salariul mediu este de 32.500 de euro și de-a lungul anilor poate crește până la aproximativ 49.200 de euro pe an. Este însă foarte adevărat că această muncă este destul de dificilă, dar bine remunerată.

Groparii și gunoierii sunt la mare căutare

Al patrulea job este șofer de remorcher. Un șofer de remorcher câștigă mai puțin decât un măcelar. Companiile de remorcări lucrează pentru companii de asigurări, garaje sau birouri și câștigă bine din asta. Deși salariul de pornire este de aproximativ 19.000 EUR brut pe an, șoferii cu experiență pot câștiga până la 49.100 euro pe an.

În Germania, nimeni nu vrea să devină gropar. Și în acest caz este vorba despre o meserie extrem de dificilă. Și nu doar fizic, ci si psihic. Nu toată lumea este capabilă s-o facă chiar dacă munca lui este bine plătită. El poate câștiga până la 42.800 euro brut pe an. Industria funerară din Germania este un sector care continuă să se dezvolte bine. Potrivit „Kununu”, doar în 2021 s-au realizat peste 2,1 miliarde de euro cifră de afaceri.

Ultima slujbă este cea de gunoier. Ca specialist în reciclare și managementul deșeurilor, trebuie să vă treziți devreme. Lucrați de obicei într-o echipă de 3 persoane. Acest job presupune să fiti într-o bună formă fizică. Se poate negocia un salariu mai mare dacă aveți permis de conducere pentru camion. La începutul carierei este posibil să aveți un salariu mediu brut anual de 44.317 EUR. Angajații cu mai mult de zece ani de experiență în muncă câștigă până la 52.392 euro pe an.