Numărul tinerilor americani care ţin un jurnal online a scăzut la jumătate, în ultimii trei ani, aceştia preferând să socializeze prin mesaje scrise sau prin reţeaua Facebook, conform  unui studiu realizat de Pew Research Center.

Doar 14% dintre adolescenţii americani, care accesează Internetul, au declarat că au un blog, faţă de 28% în anul 2006, conform studiului Pew.  De asemenea, doar unul din zece adolescenţi foloseşte Twitter, o descoperire surprinzătoare având în vedere popularitatea celebrului site de micro-blogging.

Tineri şi-au pierdut interesul pentru blogging în favoarea reţelelor sociale. Conform studiului, 73% dintre tineri au un cont pe o reţea socială, Facebook fiind cea mai populară reţea.

De asemenea, aceştia folosesc foarte mult SMS-urile pentru a comunica şi evită Twitter deoarece consideră că serviciul este destinat în special celebrităţilor.

Bloggingul în rândul adulţilor, în schimb, s-a menţinut la o cotă constantă până în anul 2005, înregistrându-se o creştere în rândul utilizatorilor de peste 30 de ani. Studiul Pew a fost realizat în perioada iunie-septembrie 2009.

SURSA: pewinternet.org