În acest context, se observă o revenire a tendinţei de achiziţie a imobilelor aflate încă în faza de construcţie sau plan, motiv pentru care foarte puţine locuinţe sunt deja finalizate. Circa 60% dintre acestea sunt în construcţie, 20% se află în faza de plan şi doar 20% sunt finalizate. Diferenţa faţă de anii 2007-2008 constă în faptul că cele mai multe imobile care se vând acum în plan sau în construcţie se află la o fază ulterioară a dezvoltării. 

‘În prezent, cumpărătorul acordă mai multă încredere constructorului, mizând pe experienţa acestuia, precum şi pe părerile locatarilor din spaţiile anterior construite. Pe de altă parte, foarte puţini clienţi sunt dispuşi să investească într-o locuinţă finalizată pe termen mediu sau lung, drept pentru care timpul până la finalizarea construcţiei este mult mai mic, comparativ cu intervalul temporar menţionat anterior’, a declarat Adrian Stănescu, project manager Imobiliarium. 

Potrivit unui studiu realizat de Storia.ro, printre cele mai importante criterii de alegere a locuinţei se află zona/cartierul (53,3%), numărul de camere (38,8%) şi suprafaţa utilă (38,3%). Alte elemente pe care clienţii le iau în considerare sunt facilităţile situate în preajma locuinţei – transport, educaţie, cumpărături etc. (23,6%) şi anul de construcţie al imobilului (17,9%).  A treia ediţie a Târgului de locuinţe Imobiliarium va avea loc între 11-13 mai 2018, la Băneasa Shopping City. Vor fi prezentate peste 20.000 de imobile, din portofoliul a 84 de ansambluri. Agerpres