„Studioul este o afacere cu activitate de export de servicii. Ne-a luat mai bine de un an să punem la punct planul de business, să înţelegem cum faci business-ul  ăsta perfect legal, cum recrutezi personalul potrivit. Acum totul merge conform planului. De la începutul lui octombrie avem franciza pentru România gata pregătită”, spune Robert Vanderty, mangerul Studio 20.

Studioul-pilot a intrat deja pe profit, iar cifrele sunt disponibile oricărui om de afaceri care vrea să incestească în acest domeniu. Un studio de videochat glamour sau „cyber-friend” este o afacere atipica, dar profitabilă, iar francizarea ei se face după toate normele în vigoare.

“Este singurul business pe care eu îl stiu, în care poti miza pe o aşa marjă de profit. Mai mult, este un business sigur pentru că faci afaceri cu oameni respectabili din America si Uniunea Europeană, unde există peste 20 de ani de traditie în acest domeniu. Cea mai mare provocare a fost sa construiesc acest business pe o temelie perfect legală şi să explic tuturor celor implicaţi care este de fapt filosofia acestei afaceri” a adăugat Robert Vanderty.

Studioul pilot a pornit cu o investitie de aproximativ 100 de mii de euro, bani cheltuiti pentru amenajarea cladirii, designul interior şi punerea la punct a infrastructurii tehnice. Au urmat cheltuieli cu personalul, asigurarea chiriei şi a utilităţilor pentru primele 6 luni, timp în care afacerea a ajuns să se autosustină.

“Nu stiu cum o văd alţii, dar eu vad un export de estetică, improvizaţie şi terapie. La nivelul intregii ţări estimez că este vorba despre aproximativ 100 de milioane de euro în acest domeniu”, a mai spus Robert Vanderty.

Demararea afacerii Studio 20 in franciza necesita de la 40 până la 100 de mii de euro pentru amenajarea spaţiului de 200 pana la 500 de mp, recrutarea şi instruirea personalului de suport şi administrativ, dotarea cu echipamente şi capitalul circulant necesar în primele luni de activitate.

Pentru activitatea de videochat glamour este nevoie de personal cu abilități excelente de comunicare și empatie, dar şi cu nivel înalt de cunoastere a limbilor straine, în special engleza, intre 20 si 55 de angajati.

“Vrem in aceasta afacere de franciza doar oameni care au activat în alte sectoare de business şi am decis că vom acorda calitatea de francizat unui singur studio pentru fiecare oraş, cu excepţia Bucurestiului. Un astfel de partener trebuie sa ştie să citească un business plan şi să înţeleagă ce inseamna EBITDA 20-25% – cum este cazul nostru acum – şi ca este vorba de un ROI de 6,7 ori pana la final de contract, adica 5 ani de franciză. Vom acepta doar oameni care văd activitatea de videochat ca pe un business serios” declară Robert Vanderty.

Modelele din acest tip de business sunt fete educate, cu studii superioare. Experienta lor intr-un studio clasic este inutila, poate chiar daunatoare.

"Ştiu ce înseamna acest business, stiu că nu există nicio diferenţă în a ajunge pe coperta unei reviste de barbaţi sau pe ecranul laptopului unui executiv de peste ocean. Oricum, la astfel de persoane vinde capacitatea de a empatiza, de a deveni “ciber-friend”. Adesea se vad blocuri de birouri din sticlă in spatele persoanelor care intra in discuţie cu noi. Oamenii ăştia au nevoie de un receptor empatic în momentul respectiv, uneori poate chiar cu funcție terapeutică. Asta face să ai succes în acest business azi!", declara Andreea Roşoiu, HR Manager Studio 20.

Franciza Studio 20 se poate multiplica în orice oraş mare sau mediu din Romania. Cu o investiţie de până la 100 de mii de euro se pot rula anual 1 milion de euro. Profitul brut poate ajunge la 250 de mii de euro pe an. Pentru a putea furniza servicii de calitate şi a avea rezultate similare în toate reteaua Studio 20, francizaţii vor participa împreuna cu echipa la un training efectiv de 3-4 saptamani în studioul pilot.

Piata mondiala în care activeaza Studio 20 este estimată la 10 miliarde de dolari pe an. Din calculele necesare constituirii caietului de franciză Studio 20 reiese că piata autohtonă de profil se ridică la circa 100 de milioane de euro. Aceasta creste si se poate dubla in urmatorii 3 ani.

Mai multe amănunte pe www.francizavideochat.ro