Hotel Peștera reprezintă o prezență cu totul specială pe harta turismului românesc. Este prima unitate de cazare de cinci stele din județul Dâmbovița.
Cu facilități premium și o poziționare spectaculoasă, în mijlocul naturii, hotelul a cunoscut în ultimii ani un amplu proces de extindere și modernizare, grație unor investiții susținute care au consolidat statutul său de destinație de top în turismul autohton.
Facilități și experiențe unice
Oana Voicu a precizat că noile investiții au adus la pachet facilități care reprezintă o atracție importantă pentru turiști.
„Am investit foarte mult în zona de wellness & spa, cu piscină interioară și piscină exterioară. Acum, cel puțin pe perioada verii, piscina exterioară este o atracție inedită pentru turiști. Avem și piscina pentru copii, pentru că rămânem în continuare un hotel destinat familiștilor. Dar, nu ne-am oprit aici. Un lucru pe care turiștii îl adoră este snowroom-ul.
Este un mod prin care putem avea zăpadă pe tot parcursul anului. Inclusiv în această perioadă cei mici, și nu numai, se bulgăresc și se bucură. Practic, treci de la vară la visul de iarnă”, a spus managerul.
Pe lista facilităților sunt incluse și saunele, ballroom-ul pentru conferințe și evenimente, dar și un sky lounge de toată frumusețea.
La toate acestea se adaugă și restaurantul, care oferă turiștilor preparate din bucătăria românească și internațională.
„Restaurantul nostru are un nume special: Kogaion, care vine de la denumirea străveche a Vârfului Omu. Noi avem în continuare foarte mulți turiști români care caută și își doresc mâncarea tradițională. Cel mai comandat preparat este ciorba de fasole în pâine, iar printre preferatele turiștilor se află și șnițelul vienez de vită, porția fiind uriașă.
De ani de zile avem tradiția de a începe cu un starter foarte deosebit, jumări de rață. Un prânz la noi poate costa în jur de 100 de lei de persoană, excluzând băuturile alcoolice”, spune aceasta.
O altă facilitate specială a hotelului este patinoarul, care poate fi folosit pe tot parcursul anului.
„Patinoarul îl avem de trei ani de zile, de când am început construcția hotelului de cinci stele. Este un eco-patinoar și este funcțional în tot timpul anului. Nu este realizat cu gheață, ci cu un material special, cu un plastic special, pe care se alunecă foarte bine”, afirmă managerul.
Modern și luxos
Având în vedere că întreaga construcție vine la pachet cu lucruri uimitoare, camerele nu puteau rămâne mai prejos. De la tehnologie integrată la design modern, turiștii se pot bucura de experiențe plăcute.
„Ne-am bazat foarte mult pe poziționarea patului în mijlocul camerei. Avem draperii automatizate care se închid și deschid pe bază de telecomandă. Atunci când le deschizi, vezi pereții de sticlă și te poți bucura de minunățiile de afară, cu peisaje uimitoare. Camerele sunt generoase, având 48 de metri pătrați.
Biroul este poziționat în spatele patului, șifonierul este destul de mare, cabina de duș este amplasată separat de toaletă și oferim oaspeților cosmetice foarte bune. Totul este digitalizat, draperiile, luminile. Totul este pe panoul de comandă”, adaugă Oana Voicu.
Toate aceste lucruri, care vin la pachet cu grija și respectul față de clienți aduc constant turiști la Hotel Peștera.
„Cele mai aglomerate perioade depind de vacanțele copiilor, de sărbători. Cel mai mare grade de ocupare al nostru are loc în sezonul de vară. Chiar dacă suntem un hotel la munte, neavând pârtii de schi, oamenii vin pentru vremea bună. Eu sper ca în doi-trei ani să avem și o pârtie care să crească cererea pe timp de iarnă.
Totuși, în așa-numitul extrasezon, avem teambuilding-uri, foarte multe grupuri sau companii care vor să-și petreacă timpul la noi. La noi se programează în avans. Acum avem deja cereri pentru petrecerile de Crăciun și Revelion”, a precizat aceasta.
O oază de liniște
Întreaga stațiune este un mic colț de rai. Zona este una accesibilă pentru turiști, fiind la o distanță de trei ore de București. La Hotel Peștera au fost realizate investiții importante pentru ca acesta să ajungă la nivelul de astăzi. Managerul hotelului a precizat că investiția realizată în noua clădire de cinci stele a hotelului s-a ridicat la 20 de milioane de euro.
Locația îți oferă multe oportunități de distracție, fiind turiști care aleg să petreacă la Hotel Peștera în jur de 2-3 nopți până la sejururi de 10-12 zile.
„Turiștii au multe opțiuni de petrecere a timpului liber. O zi o poți petrece la piscină. După, ai și multe variante în aer liber. Sunt multe trasee, începând cu cele spre „Babele” sau „Sfinx” și până la excursiile spre Cascada Doamnei sau Piatra Arsă. De curând am inclus o activitate care este pe placul turiștilor.
Este vorba de plimbări cu club car, mașinuțele de golf. Am creat un traseu până în Cheile Tătarului, ne întoarcem până la telecabină. Este o vizită de o oră, preferată în special de copii. Te mai poți duce la Crucea Caraiman, Peștera Ialomiței este la doi pași de noi”, a afirmat invitata.
Wellness & Spa
Hotelul se concentrează pe zona de wellness. Din acest motiv, sunt puse la dispoziția oaspeților și alte activități care au scop de relaxare.
„Am creat o alee terapeutică. Turiștii calcă pe diverse lucruri care au scopul de a trezi o experiență senzorială. Calci pe conuri de brand, pe nisip, pe iarbă și treci de la una la alta. Mai avem un parc unde copiii se pot juca. Pentru părinți există șezlonguri unde se pot relaxa.
Avem turiști care caută liniște și meditație. Avem sesiuni de yoga, de relaxare. Avem servicii de masaj. Sunt doamnele din Filipine care fac masaje cu pietre fierbinți sau tratamente faciale”, a explicat aceasta.
Proiecte de viitor
Anul 2024 a adus hotelului o cifră de afaceri de 3,5 milioane de euro. Totuși, pe 2025 se anunță o creștere a business-ului, ca urmare a lansării hotelului de cinci stele.
La nivel de planuri de viitor, extinderea și evoluția reprezintă priorități.
„Avem multe proiecte pe care le pregătim. Vrem să deschidem Hanul Peștera, care să fie o recreere a hanului de acum 100 de ani. Ne dorim să fie un loc în care să se oprească oamenii care merg în drumeții pentru un prânz rapid.
Un alt obiectiv este dezvoltarea unui alt hotel de cinci stele, plasat între actuala noastră proprietate și telecabina. Hotelul este stadiul de concept, iar hanul ne dorim să-l deschidem în aproximativ doi ani”, spune managerul hotelului.
Întregul podcast poate fi urmărit AICI .