Ideal este să ne concentrăm pe a reduce stresul, deoarece acesta ne poate influența negativ starea fizică și chiar viața personală.

Cei de la eJobs au pregătit cinci metode pentru a reduce stresul la locul de muncă.

Fă-ți un calendar

Atunci când știi că ai multe task-uri și deadline-uri pe care trebuie să le respecți, fă-ți un calendar care te poate ajuta să-ți gestionezi timpul mai bine. În acest mod, poți prioritiza task-urile și atunci munca ta va deveni mai simplă. În plus, având și o viziune de ansamblu a acestora, vei căpăta și senzația că ești stăpân pe situație, că deții controlul.

Pune atitudinea pozitivă pe primul loc

Un comportament pozitiv atât față de job, cât și față de colegi sau superiori poate schimba multe lucruri atunci când ești la birou. Cu o atitudine pozitivă nu vei mai resimți stresul la locul de muncă, iar sarcinile de serviciu vor fi mai ușor de îndeplinit. Când vezi numai părțile rele din lucruri, caută și una bună și concentrează-te pe ea.

Lasă munca la birou

Încearcă să termini tot ce ai de făcut în timpul programului, chiar dacă ești cu adevărat îndrăgostit de ceea ce faci. Păstrează echilibrul dintre viața personală și cea de la job, așa vei putea să fii împlinit pe ambele planuri.

Respectă orele de somn

Astăzi este destul de greu să respectăm orele de somn, însă ar trebuie să o facem pentru că doar odihniți vom putea face față cu brio unei zile de muncă. Respectarea programului de somn duce la creșterea nivelului de energie și la reducerea stresului.

Pauzele

Pauzele la job îți vor face bine, iar cel mai bine să ieși afară. În plus, e dovedit științific că la fiecare 50 de minute avem nevoie de o pauză de 10 ca să ne menținem nivelul de productivitate. Profită de ele pentru a te și mișca și întinde căci nici atâtea ore pe scaun nu fac bine sănătății tale, chiar dacă nu resimți problemele acum.