PC de buzunar
Impresionati de moda lansata in randul telefoanelor mobile, si anume de a ajunge la dimensiuni mai mici chiar decat o cutie de chibrituri, si producatorii de computere personale s-au gandit ca este timpul unei schimbari revolutionare. Astfel, compania Atoz a terminat munca la noul sau produs, pe care l-au denumit simplu Ezgo si care nu este altceva decat un PC ce nu depaseste dimensiunile unui CD-ROM si nu cantareste mai mult de un kilogram. Ezgo, care a fost lansat in premiera la expozitia Computex din Taiwan poate fi echipat cu un procesor Pentium III sau Celeron cu frecvente pana la 933 MHz. Desi informatiile cu privire la pret nu sunt tocmai clare, compania a vandut deja 1.000 de astfel de microcomputere si doreste sa vanda 5.000 de astfel de sisteme in toata lumea.

3Com lasa Flamingo sa se ocupe de distributie
Incepand cu 4 iunie, 3Com Europe Ltd. A anuntat semnarea unui acord ce priveste distribuirea produselor sale in Romania, Macedonia si Albania, prin reteaua Flamingo Computers. Aratand ca impasul creat de faptul ca Marcela Dragomirescu, country manager la 3Com a fost nevoita sa se retraga din activitate din cauza faptului ca va avea un copil, compania se arata cat se poate de increzatoare in fortele retelei de distributie pentru Europa de Est ale firmei romanesti Flamingo Computers.

AOL ia partea leului
Numarul companiilor care controlau 50 de procente din minutele petrecute on-line ale utilizatorilor de Internet din SUA au scazut de la 11 la patru in ultimii doi ani. Cele patru companii ramase sunt AOL, Yahoo, Microsoft si Napster. In detrimntul celor disparute, AOL controleaza in prezent aproape o treime din minutele consumate pentru navigare, iar doua treimi din aceste minute provin de la serviciul de e-mail si de mesagerie instanta. Cel mai popular site dedicat e-comerce-ului a devenit eBay, care a ajuns pe locul cinci. Astfel, topul celor mai apreciate site-uri ale momentului arata astfel: AOL (32%), Microsoft (7,5%), Yahoo (7,2%), Napster (3,6%), eBay (1,9%).