Moda personalizarii telefoanelor a prins si in Romania

Microsoft si Orange Romania au lansat saptamana trecuta telefonul Smartphone SPV (Sound, Pictures, Video) C600 din familia Orange Signature, cu sistem de operare Microsoft Windows Mobile 5.0. si compatibil cu tehnologia EDGE.

Orange este primul operator din Europa care a lansat un smartphone bazat pe Microsoft Windows Mobile 5.0. Smartphone SPV C600 ofera, ca si predecesorul sau C500, acces catre o serie larga de aplicatii de business.

Pe langa functiile de baza ale unui telefon, SPV C600 ofera utilizatorilor acces la e-mail si posibilitatea de a sincroniza calendarul si agenda cu cele din calculatorul personal. De asemenea, sunt disponibile noi aplicatii ca media playerul sau modulul de MSN.

Orange Homescreen ofera cai speciale de acces in meniu si catre aplicatii ca ActiveSync, FileExplorer, Calculator si Note.

Smartphone are o memorie interna de 64MB la care se pot adauga inca 32 de pe cardul mini SD inclus. Telefonul dispune si de conexiune prin portul infrarosu sau Bluetooth. “Lansarea primului SPV in Romania a fost un mare succes, iar cu C600 speram sa obtinem rezultate cel putin la fel de bune. Cu SPV C600, Orange inlesneste si mai mult accesul clientilor la comunicare. Acestia pot sa-si consulte emailul, agenda personala si calendarul, permitand o mai buna administrare a timpului si posibiliatea derularii afacerilor de la distanta. Totodata, pentru cei pasionati de lumea multimedia, acesta ofera si acces la jocuri, muzica si servicii de divertisment”, spune Thierry Millet, director comercial Orange Romania.

SITE-ul SAPTAMANII

www.live.com

Varianta live a Windows se afla inca in stadiu de teste beta, dar a fost gandita ca o replica la adresa MyYahoo si Google. Pagina poate fi personalizata in asa fel incat sa fie un cititor de stiri (RSS reader), loc de salvare a celor mai des accesate pagini web, si pastreaza setarile indiferent de computerul de la care a fost accesata. Microsoft pregateste pentru 2006 si o varianta de internet a programului de management al documentelor, insa Office Live poate fi accesat deocamdata doar de un numar limitat de testeri.