Potrivit acestuia, vaccinul candidat dezvoltat de Rusia împotriva noului coronavirus a intrat în ultima fază de testare şi ar putea fi înregistrat săptămâna viitoare,  transmite DPA, citată de Agerpres.

„În prezent se află în ultima fază de testare, ceea ce este extrem de important. Trebuie să înţelegem că vaccinul va fi sigur”, a declarat Grinev pentru Interfax.

Totodată, un alt oficial de rang înalt din domeniul sănătăţii a declarat luna trecută că vaccinul va intra în faza de producţie în masă din septembrie.

Coronavirusul a făcut ravagii în Rusia

În prezent, Rusia ocupă locul patru mondial în ceea ce priveşte cazurile de infectare cu noul coronavirus, cu un număr de 875.000 de teste pozitive.

Legat de vaccin, acesta a fost dezvoltat de Institutul de stat de Cercetări Epidemiologice şi Microbiologice Gamaleya, care a anunţat acum două luni că acest vaccin a produs imunitate tuturor participanţilor la teste, fără a se înregistra efecte secundare negative.

Iniţial, vaccinul a fost testat pe voluntari din cadrul institutului şi pe soldaţi. „Nu au fost identificate efecte secundare sau chestiuni anormale” în rândul soldaţilor voluntari, conform unui comunicat dat în această săptămână de Ministerul rus al Apărării.

„Studiile au arătat cu claritate că toţi voluntarii au avut un răspuns imunitar clar în urma vaccinării”, susţinea Ministerul rus al Apărării.