Emil Boc este umit să întâlnească oameni în 2021 care susțin ferm că nu există COVID-19 sau persoane care refuză să se vaccineze și preferă să se „imunizeze” cu obiecte bisericești.

„Mă uit cu îngrijorare la ce se întâmplă în România pentru că știm că vine un tsunami, îl vedem, e la orizont, iar lumea încă tratează cu superficialitate și cu neseriozitate COVID-19. Eu sunt consternat să mai văd că în ziua de astăzi mai există oameni care zic că nu există COVID-19, iar alții care zic ce să facem cu vaccinul, mai bine umblăm cu tămâie și cu alte lucruri ca să vindem COVID-ul.

Nu cred că mai există cineva astăzi care să zică că nu au avut o legătură cu o persoană bolnavă de COVID-19. Nu cred că mai putem spune că nu credem în COVID sau că vaccinul este soluția. Mă bucur ca la Cluj lumea rămâne conștientă și precaută”, a spus Emil Boc.

Emil Boc, împotriva restricțiilor de relaxare anti-COVID-19

De asemenea, Emil Boc susține că România nu ar trebui să ia măsuri de relaxare înainte de sărbători, ținând cont de ceea ce se întâmplă acum pe continentul european. Primarul Cluj-Napoca afirmă că epidemia nu s-a finalizat încă.

„Dacă mă uit în Europa, îmi dau seama că la orizont este un…un tsunami, este un val care vine şi cam aşa a fost de care fiecare dată, de la Vest la Est (…) Ce înseamnă? Încă nu am scăpat de pandemie, asta e prima concluzie pe care trebuie să o avem în minte. A doua este că ultimul val, din nefericire, a adus foarte multe pierderi de vieţi în România, pentru ca am avut un fond scăzut de vaccinare”, a spus, joi, Emil Boc.

„Sper ca Guvernul să ia măsuri pentru siguranţa românilor şi nu pentru interesul unui partid sau altul”

De asemenea, edilul a menționat că, în timp ce România relaxează măsurile, mai multe țări europene discută despre implementarea vaccinării obligatorii în diverse domenii de activitate. Acesta susține că și țara noastră are nevoie de o rată cât mai mare de vaccinare anti-COVID-19 pentru a fi pregătiți în fața noului val epidemic.

„Acum, uitându-mă la ce se întâmplă în Franţa, Europa, Belgia, Italia, tot mai mult se vobeşte despre obligativitatea vaccinării personalului medical, celor din asistenţă socială. De asemenea, se vorbeşte despre obligativitatea certificatului verde pentru multiple şi diverse activităţi, care să includă si doza 3.

Dacă ne uităm la ce fac alţii şi dacă am fi suficient de raţionali, (…) asta nu ar trebui să se întâmple acum în România. Să ne asigurăm că avem un grad de vaccinare cât mai ridicat, ca în momentul în care vine valul ăla la noi să nu mai avem aşa probleme cu decesele şi să nu mai aglomerăm aşa spitalele. Sper ca Guvernul să ia măsuri pentru siguranţa românilor şi nu pentru interesul unui partid sau altul”, a spus acesta la Napoca Live.