StemCare, companie care activează în domeniul biotehnologiei  (recoltare de celule stem) în Danemarca şi în restul ţărilor scandinave a încheiat un parteneriat local cu Stem Sure Solutions Romania.

StemCare Danemarca aduce în Romînia know how-ul danez, calitatea actului medical şi viteza procesării  sângelui placentar şi ombilical. În general, la companiile din Sud Estul Europei probele biologice ce conţin celule stem recoltate sunt procesate într-un termen de 1-3 luni, în timp ce Stem Sure urmează să furnizeze părinţilor rezultatele în maximum  şapte zile. ”Probele sunt transportate în termen de câteva ore  la banca noastră din Danemarca şi conform contractului pe care-l semnăm cu părinţii, la o săptămână de la data recoltării le oferim rezultatul procesării”, declară Dr.  Bogdan Ivanescu, preşedintele Stem Sure.  Seriozitatea StemCare este dovedită şi de asocierea cu familia regală a Danemarcei, care este unul dintre clienţii companiei. 

În procesul de prelevare a celulelor stem se poate întîmpla să fie recoltate mostre de sânge sub 20 de ml.  Acestea, în marea lor majoritate nu sunt procesate de către băncile de celule stem din Sud Estul Europei. ”În schimb, Stem Sure poate procesa până la jumătate din această cantitate, iar acest lucru este o noutate pe care, noi, împreună cu StemCare Danemarca, o aducem în România”, explică Dr. Ivănescu.

Preţul pentru întreg procesul de recoltare, transport, procesare şi pregătire criogenică este de 850 de euro. Taxa anuală de depozitare este de 70 de euro plus TVA, plătibilă, anual,  în luna în care s-a făcut recoltarea.