Calitatea jocurilor care au aparut in ultima vreme pe piata a crescut considerabil. Tehnicile de grafica si sunet folosite sunt ultimele descoperiri in domeniu, ceea ce face ca jocurile sa devina adevarate universuri virtuale, intensitatea bunei dispozitii a utilizatorului crescand proportional cu acestea. Oferta de pe piata este enorma, la interval de cateva luni numarul titlurilor aproape dublandu-se.
La doar cateva saptamani de la lansarile oficiale pe plan international, romanii gasesc si ei pe rafturile magazinelor creatiile marilor case producatoare. Electronic Arts este un nume cunoscut pe piata jocurilor pentru calculator. in oferta lor se gaseste toata gama existenta de jocuri: simulatoare, quest-uri, jocuri de strategie si aventura. Cele mai recente jocuri publicate au ca tematica subiecte de actualitate sau sunt inspirate din epoci istorice de mult apuse.     

Simulare
Campionatele europene de fotbal au luat sfarsit. Pentru amatorii de jocuri, aventura abia incepe. Euro 2000 este ultima creatie a diviziei de jocuri cu tematica sportiva a celor de la Electronic Arts. Daca
n-ati fost multumiti de rezultatele meciurilor din recent incheiatul campionat european de fotbal, cu Euro 2000 puteti schimba soarta echipei favorite. Antrenor si fotbalist deopotriva, jucatorul poate conduce echipa preferata spre victoria finala si isi poate nimici rivalii. Grafica si sunetul jocului sunt excelente, atmosfera marilor stadioane fiind redata in cel mai mic detaliu. Tehnicile de joc fac posibila orice fel de actiune, comenzile fiind simple, dar in acelasi timp perfectionate fata de ale altor jocuri de acest gen. Echipele si jucatorii sunt aceiasi ca in realitate, insa utilizatorul are posibilitatea de a stabili strategia meciului si a lua decizii de inlocuire a jucatorilor asa cum crede de cuviinta. Meciuri amicale sau de antrenament, meciuri de campionat cu grupe, semifinale si tot tacamul, golul de aur, toate acestea si multe altele pot dura oricat pe ecranul computerului de acasa. Cu Euro 2000 fotbalul intra in casele tuturor, indiferent de sex, varsta sau antrenament fizic.
Cerinte hardware: Windows ‘95 sau ‘98 (Windows NT si 2000 nu sunt compatibile), 32 MB RAM liberi, 150 MB spatiu pe hard disc
Pret: 25 USD fara TVA (partial localizat in limba romana).

Strategie
Electronic Arts va propune o batalie pe cinste cu Shogun Total War, joc de strategie, premiat de catre revista PC Zone si distribuit de Best Computers, unic distribuitor in Romania pentru Electronic Arts. Actiunea jocului se desfasoara in Japonia secolului XVI, pe vremea samurailor. Jucatorul devine unul dintre cei sapte lorzi razboinici care isi disputa titlul de sogun. Cheia succesului in acest joc este sa tii cont de elementele pe care samuraii le
respecta in lupta: strategie, onoare, aliante, confruntare si, nu in ultimul rand, spionaj. Jucatorul are la dispozitie mii de luptatori credinciosi, iar in umbra, ucigasii ninja asteapta ordinele stapanului lor. Hartile si spionii trebuie folositi pentru punerea la punct a unei campanii
militare, iar cresterea economica a regiunii pe care o are la dispozitie jucatorul este foarte importanta pentru a asigura antrenamentul trupelor si a putea construi fortarete de necucerit. Aliantele cu ceilalti luptatori sunt esentiale, dar jucatorul trebuie sa respecte regulile de onoare si sa nu insele increderea aliatilor sai, dar in acelasi timp si sa aiba grija in cine se increde. Codul etic de lupta al vechilor ninja face ca un simplu joc de strategie sa devina o aventura care poate tine in priza un jucator pentru luni de zile. Noutatea jocului este faptul ca nu conteaza numarul de ore petrecute in fata calculatorului, ci tactica si abilitatea jucatorului. Actiunea este condusa de acesta, iar jocul se desfasoara dupa dorintele si imaginatia sa.
Cerinte hardware: Windows ‘95 si ‘98 (Windows NT sau 2000 nu sunt compatibile), 32 MB RAM liber si 500 MB pe hard.
Pret: 37 USD fara TVA.

Sport    
Gamerii iubitori de masini de curse si impatimiti ai vitezei au asteptat cu sufletul la gura aparitia unui nou joc din seria Need for Speed. Lansarea in Romania a NFS Porsche 2000 a avut loc cu ocazia targului CERF 2000.
Pe langa calitatile grafice si de sunet cu care sunteti
obisnuiti de la celelalte variante ale NFS, noul joc pune la dispozitia iubitorilor de masini intreaga istorie a automobilelor Porsche.
Peste 80 de modele de la primul 356 Coupe Ferdinand din 1950 si pana la noul 911 Turbo 2000 isi deschid usile pentru a primi pilotul care are curajul sa le conduca pe traseele de cursa.
Redarea fidela a realitatii recomanda NFS Porsche 2000 ca unul dintre cele mai bune jocuri de acest gen.
Traficul aglomerat, politia, aglomerarile urbane, drumurile de coasta, autostrazile si trecatorile prin munti sunt elemente care vor testa reflexele, curajul si talentul de pilot al jucatorului.
Cerinte hardware: Windows ‘95, ‘98 sau 2000, 32 MB RAM, 150 MB spatiu pe hard disc.
Pret: 25 USD fara TVA (partial localizat in limba romana).