Oferta se va desfăşura începând de mâine, 4 aprilie, şi va dura 9 zile lucrătoare, respective până pe 16 aprilie inclusiv. În cadrul ofertei vor fi scoase la vânzare 1.766.077 acţiuni ale Transgaz Mediaş (TGN).
Ultimul preţ de tranzacţionare pe BVB pentru Transgaz a fost de 231,5 lei, astfel că statul scoate pachetul său la vânzare la niveluri cuprinse între un preţ cu discount de 20% şi un preţ cu primă de 7,7%.
Investitorilor de retail le sunt oferite doua tranşe care cumulat reprezintă 15% din tot pachetul scos la vânzare – 8% tranşa subscrierilor mari şi 7% tranşa subscrierilor mici.
Sindicatul de Intermediere este compus din Raiffeisen Capital & Investment (Lead Manager şi Joint Bookrunner), Wood & Company Financial Services (Manager şi Joint Bookrunner) şi BT Securities (Manager).
Oferta de vânzare este de departe structurată în cel mai modern mod din istoria bursei locale, fiind în linie cu practicile internaţionale. Astfel, preţul de vânzare către investitorii instituţionali va fi cel mai mare la care tranşa este subscrisă 150%, iar dacă un astfel de preţ nu există (adică nu avem o subscriere de 150%), va fi cel mai mare la care oferta este subscrisă la un nivel imediat inferior celui de 150%.
Totodată, dacă oferta va fi puternic supra-subscrisă, acţiunile vor fi alocate investitorilor instituţionali pe baza unor criterii de alocare calitativă între care se numără feedback de calitate în timpul procesului de pre-marketing, subscrieri efectuate în primele zile ale ofertei, orizontul investiţional al investitorilor, subscrieri efectuate la un preţ de subscriere cât mai apropiat de cel mai mare preţ de subscriere, subscrierea unui număr mare de acţiuni.
Subscrierile se pot realiza prin membrii Sindicatului de Intermediere, precum şi prin orice firmă de investiţii care este autorizată să presteze servicii de investiţii în cadrul Bursei de Valori Bucureşti.
Tranşa subscrierilor mari se adresează investitorilor, alţii decat cei instituţionali, care  subscriu un număr de minimum 1.001 acţiuni la preţul de 230 lei/acţiune. Preţul la care se vând acţiunile în cadrul Tranşei Subscrierilor Mari va fi egal cu preţul la care se vând acţiunile către investitorii instituţionali. Alocarea în cadrul Tranşei Subscrierilor Mari va fi pro-rata.
Tranşa subscrierilor mici se adresează investitorilor, alţii decât cei instituţionali, care subscriu orice număr de acţiuni cuprins între 10 acţiuni şi 1.000 (inclusiv) la preţul de 230 lei/acţiune.
 
Investitorii care subscriu acţiuni în cadrul tranşei subscrierilor mici vor beneficia de un discount la preţul de vânzare faţă de preţul la care se vând acţiunile către investitorii instituţionali: 5% dacă subscriu în primele 3 zile ale ofertei şi de 3% în rest. Alocarea va fi de asemenea pro-rata.