Potrivit ultimele date venite din Statele Unite ale Americii, de la CDC (Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor), cele mai multe decese provocate de noul coronavirus s-au înregistrat în rândul persoanelor care nu s-au vaccinat.

În jur de 99% dintre decesele din cauza COVID au fost la persoane nevaccinate

Potrivit studiilor, dacă toate persoanele eligibile s-ar fi imunizat împotriva COVID-19, numărul deceselor zilnice ar putea fi zero.

În luna mai a acestui an, în Statele Unite, doar 1.200 de americani cu schema completă de vaccinare au ajuns în spital din cauza COVID-19, din totalul de 853.000 de spitalizări. Asta înseamnă că doar 0,14% din cei vaccinaţi complet au mai necesitat spitalizare din cauza infectării, potrivit Associated Press.

Cât despre decese, datele CDC pentru luna mai indică faptul că doar 150 de morţi erau vaccinaţi complet împotriva virusului, din cele mai bine de 18.000 de decese asociate cu COVID-19.

63% dintre americani au primit o doză de vaccin, iar 53% schema completă

În prezent, Statele Unite au vaccinat complet 53% dintre persoanele eligibile, adică cele cu vârsta mai mare de 12 ani, în timp ce 63% dintre americani au primit o singură doză de vaccin.

Un mesaj similar în favoarea eficacităţii serurilor a fost dat în urmă cu câteva săptămâni şi de către un fost consilier al lui Joe Biden pe teme legate de pandemie. Andy Slavitt a declarat că aproximativ 98 – 99% dintre americanii care sunt ucişi de noul coronavirus nu s-au vaccinat.

Statele Unite îşi păstrează şi acum poziţia întâi la nivel mondial atunci când vine vorba despre totalul infectărilor şi ale deceselor de la debutul pandemiei şi până în prezent, cu toate că India se apropie atunci când vine vorba despre numărul de infectări.

SUA au raportat, până acum, mai bine de 34,46 de milioane de cazuri de infectare cu COVID-19 şi peste 618.000 de decese.

Sursă foto: Dreamstime