România trece prin cea mai grea perioadă de după război. Pandemia de coronavirus a făcut ravagii pur și simplu în țarra noastră. Pe lângă criza sanitară, avem parte și de o criză economică profundă. În acest sens, președintele Klaus Iohannis a venit cu noi explicații.

Revenim la starea de urgență?

Klaus Iohannis nu crede în cele mai dure previziuni ale specialiștilot. Mai mulți specialiști din medicină spun că odată cu redeschiderea școlilor și cu venirea sezonului rece va fi un adevărat prăpăd în România și că vom avea parte de aproape 3000 de infectări zilnice în România și va fi nevoie de revenirea la starea de urgență.

Totuși, șeful statului încearcă să liniștească populația și spune că nu crede în astfel de pronosticuri. S-au mai înșelat încă o dată. Totuși, Iohannis afirmă că cetățenii trebuie să fie foarte atenți și să respecte în continuare normele sanitare și de igienă.

Chiar dacă nu revenim la starea de urgență, România se află, în continuare, în stare de alertă, avertizează Iohannis.

” Dacă cetățenii respectă toate normele sanitare și de igienă impose de către autorități nu vor fi probleme. În aceste condiții nu vom avea creșteri importante și toate lucrurile se pot desfășura cu respectarea normelor specifice în teeatre restaurante și școli. Pronosticurile nu s-au adeverit până acum. Nu pot să spun cum va fi la iarna și dacă vom avea probleme. Nu pot să vin cu astfel de pronosticuri”, a explicat șeful statului într-o conferință de presă avută la Palatul Cotroceni.