Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, afirmă că Biserica se va adapta “treptat şi responsabil”, în funcţie de evoluţia situaţiei, la realitatea dictată de actuala criză medicală, şi îndeamnă la discernământ moral, grijă faţă de ceilalţi.

“Biserica se va adapta treptat şi responsabil, în funcţie de evoluţia situaţiei, la realitatea dictată de actuala criză medicală, ca toate instituţiile importante din ţară, respectând strict reglementările autorităţilor medicale. Creştinul autentic este un om lucid, realist şi atent la celălalt. Discernământul moral, grija faţă de ceilalţi şi responsabilitatea individuală sunt, aşadar, imperative în această perioadă critică, pe care trebuie să o traversăm calm şi cu deplină încredere în Dumnezeu!”, a declarat duminică, pentru Agerpres, Vasile Bănescu.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că va decreta stare de urgenţă începând de săptămâna viitoare.

“Este foarte important ca măsurile care vor fi luate să fie luate la timp, în aşa fel încât să prindă, iar pentru a face posibilă această luptă cu toate instrumentele prevăzute de lege, am decis să decretez stare de urgenţă la începutul săptămânii viitoare”, a spus şeful statului.

MAI: Starea de urgență vine în sprijinul cetățenilor

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a declarat că instituirea stării de urgenţă va permite autorităţilor să ia cele mai potrivite măsuri pentru gestionarea şi prevenirea infecţiei cu noul coronavirus (COVID-19).

“Începând de aseară, o echipă de reprezentanţi ai tuturor ministerelor a lucrat non-stop pentru a transmite astăzi domnului prim-ministru spre aprobare, conform legii, nota de fundamentare ce va fi prezentată domnului preşedinte în vederea emiterii decretului. (…) Starea de urgenţă ne va permite să luăm cele mai potrivite măsuri pentru gestionarea şi prevenirea infecţiei cu noul coronavirus. Este o măsură care vine în sprijinul autorităţilor pentru a putea acţiona în sprijinul cetăţenilor”, a spus Marcel Vela, duminică, la MAI.