România trece prin clipe cumplite. Sunt sute de persoane infectate cu coronavirus și avem parte deja de opt decese. Klaus Iohannis a vorbit într-o videoconferință despre ultimele măsuri luate și s-a adresat în special medicilor.

Iohannis cere măsuri de forță

“Am convocat această vieoconferință pentru a afla noi informații și pentru a vedea ce este nevoie. Sistemul medical are mari probleme.

E un moment de criză majora și tre să ne descurcăm cât se poate de bine cu ce avem. Sunt medici, farmaciști care sunt dedicați 100% pentru sașvarea pacienților. Pleacă de lângă familii pentru a se dedica pacienților. Presiunea pe sistemul sanitar e foarte mare.

Să vă canalizați toate eforturile pentru garantarea servicilor medicale către caicenți. Să asigurați protejarea medicilor și a personalului medical. Testarea personalului medical e o prioritate absolută. Să nu mai avem situații revoltătoare ca cele de la Suceava sau Gerota. Achiziția unui număr corespnzător de substanțe dezinfectante, măști și ce mai trebuie.

Evitați panica. Asigurați un cliat de lucru cât se poate de plăcut. Dă încredere pancienților și personalului medical.

Oamenii simpli să se izoleze. Să stea acasă și să respecte măsurile de igienă recomandate de medici. Sunt alături de dvs. și de personalul din unități. Împreună vom face față acestei crize”, a spus Iohannis.