Vreau să cred că românii nu își doresc această boală. Vreau să cred că românii vor respecta normele astfel încât să nu ajungem în situația în care să nu mai putem controla răspândirea acestei boli. Sunt încrezător că vom reuși să stăpânim această epidemie rezonabil.

Dați-mi voie sa consider reintrarea în starea de urgență ca o ultimă soluție, când nu avem nicio altă posibilitate”, a transmis Klaus Iohannis în cadrul unei conferințe de presă.

Situația pandemică în România

Pandemia de coronavirus continuă să facă ravagii în România. Cei de la Grupul de Comunicare Strategică au anunțat chiar acum bilanțul oficial al persoanelor descoperite infectate cu COVID-19 în ultimele 24 de ore. De asemenea, crește îngrijorător și numărul persoanelor decedate.

Până astăzi, 29 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 48.235 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

26.446 de pacienți au fost declarați vindecați și 3.870 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.182 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distribuția pe județe a cazurilor per total și a celor noi o regăsiți în tabelul de mai jos.

Sursă foto: INQUAM/George Călin