Gabriela Firea a precizat că nu se va restricționa libera circulația, deși în România, de luni, va fi decretată starea de urgență. Edilul Capitalei a făcut apel către bucureșteni să nu mai facă stocuri de alimente, pentru că se vor găsi toate produsele necesare.

În plus, primarul Bucureștiului a anunțat că spitalele din subordinea Primăriei București vor fi alimentate cu toate echipamentele necesare, iar elevii vor beneficia de cursuri online.

”Nu se va închide Bucureștiul, nu se va restrânge libera circulație. Nu vrem să oprim intrarea în București. Facem achiziția de aparatură suplimentară pentru spitalele noastre, pentru a fi pregătite pentru valul de români care se întorc acasă.

Apa de la robinet este potabilă, nu este nevoie să se facă stocuri de către populație, din magazine. Cumpărăm 4 aparate pentru testare. Am aprobat o nouă locație, o unitate hotelieră cu 90 de locuri, pentru românii care vin din străinătate. Pregătirea spațiilor pentru românii care vin străinătate, a spitalelor. Am decis diminuarea programului cu publicul, nu închide instituțiile, lucrăm cu măști de protecție.

Pentru elevi, am luat decizia de a lansa un proiect de lecții online. Avem un proiect online și pentru elevii care se pregătesc pentru bacalaureat.”, a declarat Gabriela Firea, la Antena 3.