Astfel s-ar putea depăşi precedentul record stabilit în vara acestui an de "Jurassic World" care în primul weekend a generat încasări de 525 milioane de dolari pe plan global. 

În China, a doua piaţă de film din lume, "Star Wars" va fi lansat în 9 ianuarie. În 2005, când a rulat precedentul "Star Wars", încasările din China s-au ridicat la nouă milioane de dolari. 

În primul weekend de la lansarea în SUA şi Canada, "Star Wars" a generat încasări de 238 milioane de dolari. De asemenea, fanii au luat cu asalt cinematografele şi în Marea Britanie, Australia, Rusia şi în alte părţi ale lumii. 

Datele indică succesul strategiei directorului general al studiourilor Walt Disney, Bob Iger, de a achiziţiona branduri de renume, inclusiv Pixar Animation şi Marvel, pentru a majora câştigurile imperiului Disney. 

În 2012, Disney a achiziţionat "Star Wars" pentru patru miliarde de dolari. Producţia "Star Wars : Trezirea Forţei" a costat studiourile Walt Disney aproximativ 200 de milioane de dolari. 

Până în 2019, Disney intenţionează să facă patru filme "Star Wars' şi să-şi extindă parcurile tematice din SUA cu personaje din film. De asemenea, înainte de Crăciun va lansa în magazine jucării, haine, accesorii şi jocuri video cu tema "Star Wars". 

Analiştii estimează că "Star Wars: Trezirea Forţei" ar putea deveni filmul cu cele mai mari încasări din toate timpurile, depăşind cele două producţii ale regizorului James Cameron, "Avatar" (2,8 miliarde de dolari) şi "Titanic" (2,18 miliarde de dolari).

AGERPRES