Valoarea contractului este de 98,3 mil. lei fără TVA, cote și taxe, și presupune aducerea stadionului la standardele necesare până la data organizării Campionatului European de Fotbal EURO 2020, la București.

Construcţii Erbaşu, în asociere cu firmele Concelex şi Terra Gaz Construct, a câştigat anul acesta și contractul de 210 mil. lei al Companiei Naţionale de Investiţii pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor de modernizare a Stadionului Steaua.

La licitația pentru Stadionul Rapid au mai participat și asocierea Porr Construct – Porr Bau GmbH și asocierea Euromateria – UTI Grup.

În perioada următoare, va fi emis ordinul privind începerea serviciilor de proiectare și obținere a avizelor, acordurilor și autorizațiilor.

Noua arenă va avea o capacitate de  aproximativ 14.000 de locuri (din care peste 250 de locuri pentru persoanele cu dizabilități și însoțitorii lor) și se dorește îndeplinirea criteriilor impuse de UEFA pentru derularea de competiții sportive pentru nivelul de clasificare UEFA 4, astfel încât arena să poată găzdui competiții cu public la nivel național și internațional. Suprafața totală înierbată va fi de 80×120 m (inclusiv suprafața de gardă). Arena va cuprinde și zona de sărituri în lungime și zona pistei de alergare 60m outdoor. Complexul va fi prevăzut cu săli de sport pentru diverse discipline sportive precum haltere, box, lupte/judo/karate, tenis/volei/baschet, atletism, precum și săli de forță sau recuperare și pistă de popice. Totodată, va beneficia şi de spații de cazare pentru sportivi, precum și de spații de alimentație publică sau spații administrative.

Lucrările vor fi finanțate de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, prin Compania Națională de Investiții (CNI).

Prin Programul Național de Construcții de Interes Public sau Social, coordonat de CNI, se realizează obiectivele de investiții necesare derulării EURO 2020 la București.

La această dată, la Stadionul Steaua au fost finalizate lucrările de demolare a fostei arene și s-au demarat lucrările de excavare. Se așteaptă emiterea avizelor în vederea depunerii documentației pentru obținerea autorizației de construcție și, ulterior emiterii acesteia, se vor demara lucrările de execuție.

La Stadionul Arcul de Triumf, se află în curs de finalizare etapa de proiectare și de obținere a avizelor necesare.

In cazul Stadionului Dinamo, a fost finalizat studiul de prefezabilitate, însă se așteaptă aprobarea de către Primăria Sectorului 2 a PUZ-ului (realizat de Clubul Sportiv Dinamo). Ulterior aprobării acestuia, va fi supus aprobării studiul de prefezabilitate și apoi se vor demara procedurile de realizare și avizare a studiului de fezabilitate.