Pregătirea militară prin care trec tinerii din China este menită să le insufle „disciplină și combativitate”, conform autorităţilor din Shanghai, citate de AFP.

Pregătirea de tip militar este un lucru obişnuit în China

Pregătirea de tip militar este un lucru obişnuit în China pentru elevii din şcoli sau la intrarea într-o companie de stat, scrie sursa menționată. Aceasta are ca obiectiv consolidarea spiritului de grup, patriotismul şi solidaritatea, susțin autoritățile.

De asemenea, nu este nici pe departe la fel de intensă ca antrenamentul militar real.

Pregătirea militară a început luni şi urmează să se încheie marţea viitoare

Biroul pentru sport al oraşului a spus că sportivii vor putea învăţa „simţul disciplinei şi al combativităţii” armatei în timpul acestei pregătiri militare. Echipele profesioniste de fotbal din China au participat în trecut la acest tip de pregătire militară.

Antrenorul unei echipe de gimnastică masculină care participă la antrenamentul din Shanghai, He Youxiao, a spus că vârstele sportivilor săi variază între 7 şi 25 de ani.

„Mici sau mari, ei apreciază această oportunitate care le este oferită”, a spus antrenorul.

Pregătirea militară a început luni şi urmează să se încheie marţea viitoare. Aceasta reuneşte 932 de sportivi din 11 centre sportive din Shanghai.

China a adoptat luna trecută o nouă lege a educaţiei, menită în special să insufle un „spirit patriotic” tinerilor, scrie presa din China.

Chinezii vor să lucreze la stat

În altă ordine de idei, China a scos la concurs, în weekend-ul trecut, postul de funcționar public. Acest lucru a bucurat milioane de chinezi. Țara se confruntă cu o rată ridicată a șomajului, iar afluența concurenților a fost imensă.

Peste trei milioane de persoane au participat la examenul anual pentru ocuparea unui post de funcţionar public în China. Anunțul a fost făcut, luni, de către presa oficială. Este un număr record care scoate în evidenţă îngrijorările tinerilor cu privire la siguranţa locului de muncă în contextul economiei care încetineşte, informează Reuters.

Perspectiva unei cariere mai puţin strălucite de funcţionar public este din ce în ce mai atractivă. Publicația menționată subliniază că oportunităţile în sectorul privat se reduc.