Spor de moleșeală pentru acești români! Primarul este indignat. Primeau bani pe plictiseală

În ziua de vineri, 24 septembrie, Sindicatul Valahia a organizat un protest în fața Primăriei Târgovişte pentru a nu permite scăderea salariilor personalului de la DAS Târgoviște prin neacordarea sporului pentru condiții de muncă.

Totuși, Daniel Cristian Stan a punctat că printre condițiile menționate pentru acordarea sporului respectiv erau menționate „plictiseala și moleșeala”, conform incomod-media.ro

Explicația oferită de primarul municipiului Târgoviște

„Atenție! Nu este vorba de toți salariații DAS Târgoviște. În ceea ce privește asistenții persoanelor cu dizabilități, nu intervine niciun fel de schimbare. Vor beneficia în continuare de spor între 7 și 15%. Cum s-a ajuns la această discuție? În anul 2018, s-a întocmit un buletin de analiză în baza căruia au fost identificate o serie de riscuri, buletin de analiză pe care l-am pus în practică și am acordat acest spor.

Iată câteva riscuri identificate la momentul respectiv, de natură să justifice acordarea unor sporuri. Citez din buletinul de analiză câteva paragrafe, atenție: „personalul este supus apariției oboselii și a surmenajului, ceea ce duce la apatie, plictiseală, moleșeală”.

Dacă suntem obligați să dăm spor de plictiseală cuiva, eu nu o să fac lucrul acesta și nu o să ignor noul buletin de analiză, din luna august, în care aceste riscuri nu au mai fost identificate. Mergem mai departe: „suprasolicitare vizuală, determinată de lucrul la calculator și combinarea iluminatului natural cu cel artificial”. Oare, câți oameni care lucrează în aceste condiții, la calculator, beneficiază de acest spor? Nu mă refer numai la sistemul public, mă refer și la sistemul privat

Mai departe, „suprasolicitare osteo-musculo-articulară, mișcări repetitive, încordări ale articulației”. Nu știu, poate că atunci când stai la birou trebuie să primești un spor de 15%. Din banii contribuabililor! Eu nu cred într-o asemenea manieră. Acum, să mergem pe cadrul legal. Avem buletinul de analiză din august în care se precizează foarte clar că numărul de factori de risc sunt în număr de 1, A sau B. Adică, moleșeala-plictiseala sau poziții vicioase de lucru.

Cadrul legal în vigoare spune că se acordă spor de până la 15% pentru personalul care se află sub influența a patru factori de risc, spor de 10% pentru trei factori de risc și spor de până la 5% pentru doi factori de risc. Noi avem unul. În baza cadrului legal, cum am putea să justificăm acordarea unor sporuri pentru o anumită categorie de personal?”, a declarat primarul Daniel Cristian Stan.

Sursă foto: Dreamstime