Termoenergetica va primi cu 110 milioane de lei mai puțin la rectificare. USR-PLUS redirecționează banii către ajutoarele sociale

USR vrea pomeni electorale, nu apă caldă și căldură pentru Bucureșteni. Circa 110 milioane de lei vor merge înspre ajutoarele sociale pe care le-a inventat fostul primar general al Capitalei, Gabriela Firea. Mai exact, consilierii generali ai USR PLUS au cerut ca Termoenergetica să primească cu 110 milioane lei mai puțin la rectificare, banii urmând să fie direcționați către ajutoare sociale.

Astfel, deși problemele din sistemul centralizat de furnizare a apei calde și a căldurii sunt arhicunoscute, USR-PLUS a preferat să direcționeze această sumă de bani înspre creșterea ajutoarelor sociale.

Vlad Voiculescu a postat pe Facebook un mesaj cu privire la rectificarea bugetară

Mai mult, într-o postare de pe pagina sa de Facebook, Vlad Voiculescu s-a lăudat cu această “reușită”, care a fost susținută și de fostul primar general al Capitalei, Gabriela Firea.

După ce USR PLUS a susținut în primăvară că aceste ajutoare trebuie reduse, votând pentru reducerea lor la jumătate în condițiile în care Primăria Capitalei era în stare de faliment și trebuia să renunțe la o serie de cheltuieli, useriștii s-au răzgândit acum și au adoptat varianta Firea, angajând din nou primăria în cheltuieli sociale masive.

Ce spune Vlad Voiculescu

În mesajul postat pe pagina de socializare, fostul ministru al Sănătății spune că USR-PLUS nu a fost niciodată de acord cu reducerea indemnizației pentru persoanele cu handicap sau pentru cele vulnerabile.

”USR PLUS București, prin consilierii generali, a impus în cadrul negocierilor la nivelul coaliției din Consiliul General alocarea de fonduri suplimentare din bugetul Primăriei (bugetul DGASMB crește de la 343,7 milioane RON la 453,7 milioane) pentru aceste ajutoare pe care primarul general le redusese la jumătate, nerespectând astfel o hotărâre a Consiliului General.”, spune Vlad Voiculescu, fostul ministru al Sănătății.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea