Primarul Capitalei, Nicușor Dan, anunță faptul că s-a votat o rectificare bugetară pozitivă și se alocă suma de 388 de milioane de lei pentru subvenții la transportul public și termoficarea din Capitală.

”Consiliul General al Municipiului București a votat azi o rectificare bugetară pozitivă, care asigură suplimentarea veniturilor municipalității cu 388 de milioane de lei.

Acești bani vor fi folosiți pentru subvenționarea în continuare a transportului public local și a termoficării. Sunt două servicii publice foarte importante pentru bucureșteni, pe care am promis că le vom susține în continuare, iar în paralel facem eforturi pentru îmbunătățirea lor.”, scrie Nicușor Dan.

Bucureștiul are bani pentru majorarea subvenției, dacă va crește preţul gigacaloriei

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a precizat, miercuri, după şedinţa Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă, că Municipalitatea are bani pentru majorarea subvenției, dacă prețul gigacaloriei va crește. Acesta a mai spus că este posibil ca Elcen să preia gaze la un preț mai ridicat.

Miercuri, după ședința Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă, primarul general al Capitalei a fost întrebat de către jurnaliști despre informația apărută în spațiul public cu privire la preluarea gazelor de către Elcen, de la Romgaz, la preț dublu.

Edilul Capitalei a precizat că nu are o informație oficială, subliniind, totodată, că este posibil ca prețurile să fi crescut. Acesta mai spune că sunt trei pași de parcurs pentru a prelua gazele.

„Nu am informaţia oficială, dar e foarte posibil ca preţul să fi crescut. Mai întâi există o negociere între Romgaz şi Elcen, această negociere e logică, pentru că Elcen este un mare cumpărător pentru Romgaz şi e normal ca o negociere să aibă loc cu un mare cumpărător.

După această primă etapă, trebuie ca Elcen să vină cu preţul pe gigacalorie şi după aceea trebuie ca organismul de control al statului, care este ANRE-ul, să aprobe sau nu sau în orice caz să reglementeze tariful cu care Elcen va veni către cumpărătorul lui, care este Termoenergetica”, notează Nicușor Dan.

Răspunsul dacă tariful plătit Termoenegetica de către cetăţeni va fi majorat sau nu, a adăugat edilul, va fi dat împreună cu Consiliul General.

„În momentul de faţă nu avem nici noul preţ cu care Elcen ne va vinde nouă gigacaloria. În momentul în care o să îl avem, o să aveţi răspunsul. Din punctul de vedere al Municipalităţii, nu suntem în constrângeri financiare să nu putem să dăm o subvenţie mai mare. Constrângerea care poate să vină este interpretarea juridică a contractului pe care îl avem cu Comisia”, a spus Nicuşor Dan.
El a explicat că în prezent Municipalitatea subvenţionează cu peste 300 de lei preţul gigacaloriei şi că nu ar reprezenta o problemă de fonduri o majorare cu 100 de lei.

În altă ordine de idei, el a catalogat drept „o imbecilitate” informaţiile din spaţiul public că a încercat să-şi dea demisia, dar s-ar fi răzgândit în ultimul moment.

Sursă foto: Dreamstime