Spaniolii au achiziționat pachetul majoritar de acțiuni al companiei românești deținătoare a unei fabrici al cărei client principal este Grupul Renault-Nissan, prin intermediul filialei sale, Dacia.

Compania este amplasată în zona limitrofă a orașului Pitești, principalul centru al industriei de automobile din România, având peste 200 de angajați și o valoare totală de 17 milioane de euro a facturilor emise în anul 2016. Gestamp a efectuat achiziția prin filiala sa turcească, Beyçelik Gestamp.

Fabrica românească furnizează în prezent componente ștanțate de dimensiuni mici și medii, precum și ansamble. Gestamp are drept scop creșterea cifrei de afaceri a unității, prin fabricarea  de componente cu valoare adăugată. Această achiziție va permite companiei spaniole să fie alături de clienții săi globali, Grupul Renault-Nissan și Ford, care își desfășoară activitatea în România de mai mulți ani.

Gestamp își desfășoară acum activitatea în 21 de țări, iar 8 din 10 vehicule produse în fiecare an în întreaga lume sunt fabricate pe piețe în care grupul are fabrici de producție.

Într-un clasament la nivel global, România este cea de-a 27-a țară producătoare de vehicule, producând pe an 387.000 de vehicule marca Dacia și Ford, ambii producători având fabrici în România.

Gestamp este principalul furnizor de componente ștanțate pentru Grupul Renault și al doilea furnizor al Grupului Renault-Nissan. Noua fabrică permite companiei Gestamp să-și extindă prezența în apropierea fabricilor grupului francez. Aceasta va permite, de asemenea, companiei să furnizeze serviciile sale către Ford, cu care Gestamp desfășoară activități pe diferite continente.

Grupul spaniol are 98 de fabrici industriale, cu alte 10 aflate în fază de construcție și 12 centre de cercetare și dezvoltare. În anul 2015, cifra sa de afaceri s-a ridicat la 7.035 de miliarde de euro și are peste 34.000 de angajați în întreaga lume.