În topul destinaţiilor turistice din aprilie se află Catalunia (1,7 milioane de vizitatori străini), Insulele Canare (1,3 milioane de vizitatori străini) şi Andaluzia (un milion de vizitatori străini). 

În schimb, în primele patru luni din 2017 numărul turiştilor străini care au vizitat statul iberic a urcat cu 11,6%, la aproape 20 de milioane. 

În pofida incertitudinilor cauzate de Brexit, Marea Britanie continuă să fie principala ţară de provenienţă a turiştilor care au vizitat Spania în perioada ianuarie-aprilie 2017, cu aproape 4,4 milioane de vizitatori, în creştere cu 9,6% faţă de primele patru luni din 2016. Pe locurile următoare se află Germania, cu 2,84 milioane de turişti (11,2%) şi Franţa, cu 2,81 milioane turişti (6,9%). 

În topul destinaţiilor turistice din perioada ianuarie – aprilie 2017 se află Insulele Canare (4,9 milioane de vizitatori străini), Catalunia (4,7 milioane de vizitatori străini) şi Andaluzia (2,9 milioane de vizitatori străini). 

Spania a încheiat anul 2016 cu o cifră record de 75,6 milioane turişti străini, cu 10,3% mai mulţi faţă de anul anterior şi peste estimările Guvernului. Cei mai mulţi vizitatori străini au fost din Marea Britanie – 17,8 milioane. 

Potrivit experţilor, creşterea înregistrată de Spania ca destinaţie turistică s-a datorat situaţiei politice şi de securitate din ţări precum Tunisia, Egipt sau Turcia, principalii săi competitori, în special pe durata sezonului estival. 

Turismul are un aport de 11% la Produsul Intern Brut al Spaniei, conform datelor Institutului Naţional de Statistică. (Sursa: Agerpres)