Spania a anunțat că a înregistrat un record de cazuri zilnice de coronavirus. Ministerul spaniol al Sănătății a precizat că s-au înregistrat 40.197 de infectări în doar 24 de ore.

În plus, Spania a înregistrat și 235 de decese provocate de virusul necruțător.

Autoritățile mai spus că incidența deceselor se ridică la 575 de cazuri pentru fiecare 100.000 de locuitori. Este cea mai mare cifră din pandemie.

Spania mai informează că, în ultima săptămână, cazurile au depășit două sute de mii.

Spania nu este singura țară care se confruntă cu ”furia” coronavirusului

Potrivit Sky News, numărul deceselor în urma infectării cu noul coronavirus continuă să crească în întreaga lume. Totuși vaccinul care a început să fie distribuit rămâne singura speranță a oamenilor.

Decesele globale legate de coronavirus au trecut de două milioane, după un an de când a fost identificat pentru prima dată în China, mai precizează sursa citată.

În ceea ce privește evoluția pandemiei pe glob, potrivit cifrelor de la Universitatea Johns Hopkins, SUA au înregistrat cel mai mare număr de decese, peste 389.000 și mai mult de 23 de milioane de cazuri.

SUA este urmată de Brazilia, unde au fost identificate recent mai multe variante noi de coronavirus, este pe locul doi, cu peste 207.000 de decese. Următoarepe pe listă sunt India și Mexicul, cu aproximativ 152.000 și, respectiv, 137.000 de decese.

Marea Britanie a înregistrat al cincilea cel mai mare număr de decese și cel mai mare din Europa, cu peste 87.000 de decese.

Decesele globale cauzate de coronavirus au atins un milion pe 29 septembrie.