În august 1948, când a pășit în cazinoul din Monte Carlo o seductoare cu părul argintiu, cu ochi turcoaz, acțiunea de la mese s-a întrerupt.

Mereu a atras atenția, pentru stilul agresiv de joc, la fel de mult ca și pentru aspectul ei.

Femeia era îmbrăcată într-o rochie de seară de mătase, cu un colier de diamant, cu capul încoronat cu o diademă de diamant – un cadou de la cel de-al treilea soț al său, vicontele Marmaduke.

Bărbații de la masa principală s-au oprit în timp ce se apropia. Sultan Muhammad Shah, al treilea Aga Khan și unul dintre cei mai bogați bărbați din lume, a zâmbit la sosirea ei:

„Draga mea Enid, nu poți fi mai discretă cu intrarea ta? Data viitoare, te rog să intri în negru, astfel încât să pot să continui jocul, fără distragerea atenției pe care o produce prezența ta la masa mea”.

Lady Kenmare, fosta domnișoară Enid Lindeman din Strathfield-Sydney, a zâmbit liniștit și s-a așezat. Era gata să joace.

Și-a îngropat și moștenit patru soți.

La 50 de ani, Enid căuta mai degrabă securitatea decât o aventură pasională. Valentine Castlerosse, al șaselea conte de Kenmare, era un pas în sus pe scara socială a viconteului Marmaduke Furness. Părea să fie partida perfectă.

S-au căsătorit, iar lui Valentine nu i-a plăcut casa lui Enid, afirmând că scările vor fi moartea lui din cauza inimii sale bolnave, „dacă sexul nu mă va termina înainte”.

La 51 de ani, Enid a rămas însărcinată. Până la urmă a decis să facă avort. Dar inima lui Valentin a cedat (nu în timpul sexului) și Enid a rămas văduvă pentru a patra oară.

După moartea lui Valentine, Enid a moștenit partea ei din averea lui Marmaduke. S-a întors la iubitul său palat francez, La Fiorentina, care a devenit cea mai cunoscută casă de pe unul dintre cele mai faimoase promontorii din lume.

Cartea vizitatorilor cuprinde de la John F Kennedy la Frank Sinatra. Au vizitat-o chiar și regi: prințul Ranier și Grace Kelly și Edward, Ducele de Windsor împreună cu soția sa Wallis Simpson.

Aici, prietenul și vecinul său, dramaturgul William Somerset Maugham, i-a dat lui Enid porecla cu care va intra în istorie.

Întrebându-se cu voce tare despre numele ei – Lady Kenmare – și despre faptul că toți cei patru soți au murit, el a sugerat că un titlu mai potrivit ar fi Lady Killmore.

Nu s-a mai căsătorit niciodată și s-a mutat în Africa de Sud. A murit din cauza pneumoniei în 1973, la 81 de ani, după ce a cheltuit cea mai mare parte a averii.

Citește POVESTEA tuturor celor patru căsătorii pe Evenimentul Istoric