Congresul extraordinar al PSD la care se va alege noua conducere a partidului se apropie cu paşi repezi şi se pare că echipa lui Marcel Ciolacu se întăreşte pe zi ce trece. El ar putea la Congres cu o echipă suficient de puternică pentru a produce emoţii serioase la vot.

Surse din conducerea social-democraţilor susţin că Marcel Ciolacu ar putea da o lovitură foarte importantă în ecuaţia negocierilor din partid. Astfel, Paul Stănescu, secretarul general interimar al PSD, ar fi dispus să cedeze conducerea campaniei electorale pentru alegerile locale. Locul său drept şef de campanie pentru PSD ar urma să fie luat de europarlamentarul Claudiu Manda, soţul Liei Olguţa Vasilescu. Vocile din Partidul Social Democrat spun că astfel s-ar forma o masă critică în jurul echipei lui Marcel Ciolacu în vederea Congresului, potrivit stiripesurse.ro.

Claudiu Manda a declarat deja că Marcel Ciolacu este „vulpoiul” de care are nevoie PSD în acest moment delicat. Rocada dintre Paul Stănescu şi Claudiu Manda nu este deocamdată 100% sigură, discuţiile finale urmând să se poarte într-un viitor Comitet Executiv.

Manda: Nu o să mai susţinem proşti în funcţii publice

Săptămâna trecută, Claudiu Manda a creat mare vâlvă în spaţiul public, după ce a afirmat că partidul nu va mai susține „proști în funcții publice care să ne facă de râs”, probabil o aluzie la Viorica Dăncilă. De asemenea acesta a anunțat că îl susține pe Marcel Ciolacu în fruntea PSD.

„Ne interesează să evităm alegerile anticipate nu pentru că ne este frică, ci pentru că am vrea să stea cât mai mult la guvernare cei de la PNL și să arate la termen de ce sunt în stare. Eu cred că Marcel Ciolacu este vulpoiul de care PSD are nevoie în frunte și cred că împreună cu Paul și toți ceilalți putem face o echipă care să ne conducă la victorii la alegerile locale și bineînțeles un rezultat excelent la alegerile parlamentare. (…) La Congres nu o să mai susținem proști în funcții publice ca să ne facă de râs”, a afirmat Claudiu Manda, la conferința de alegeri a organizației județene PSD Buzău.